Nieuws

Samsung: toekomst Galaxy AI is nog niet bepaald

S Pen Galaxy S24 Ultra
© Samsung
Samsung AI is tot ten minste eind 2025 gratis, bevestigde Samsung-topman TM Roh. Over de fase na 2025 heeft het Zuid-Koreaanse merk volgens Roh “geen beslissingen genomen”.

Vlak na de lancering van de Samsung Galaxy S24 bleek dat het Zuid-Koreaanse merk zijn AI-functies voor een beperkte periode gratis aan zou bieden. Die periode loopt tot ten minste eind 2025, meldt Samsung op de Belgische productpagina. Na 2025 moeten gebruikers mogelijk wel betalen voor het AI-systeem. Er zijn bij Samsung echter nog geen definitieve plannen voor de toekomst van Galaxy AI. Dat bevestigt Samsung Mobile-topman TM Roh.

“Volgens onze analyse zijn er verschillende behoeften aan mobiele AI. Zo zullen er consumenten zijn die tevreden zijn met het gratis gebruik van de AI-mogelijkheden. Maar er kunnen ook klanten zijn die nog krachtigere AI-mogelijkheden willen en daar wel voor willen betalen. In de toekomstige besluitvorming zullen we dus rekening houden met al deze factoren”, aldus Roh in een interview met ET Telecom.

Roh hint in zijn antwoord ook op de komst van betalende AI-functies. Dat gaat om nog krachtigere AI-mogelijkheden, klinkt het. Onduidelijk is of dat staat te gebeuren na 2025 of dat de Koreanen al voordat die tijd is meer geavanceerde AI-mogelijkheden willen aanbieden. Welke AI-functies mogelijk met zo’n abonnement worden aangeboden, blijft vooralsnog koffiedik kijken.

Het lijkt er overigens niet op dat Galaxy AI volledig achter een betaalmuur verdwijnt. Tijd zal moeten uitwijzen hoe dit exact uitpakt. AI-mogelijkheden zoals Circle-to-Search zullen sowieso niet verdwijnen, gezien ze niet exclusief zijn aan aan Galaxy-telefoons. Dat geldt ook voor de AI-functies in Android Auto.

“100 miljoen Galaxy-telefoons”

Roh meldt verder dat ten minste 100 miljoen Galaxy-smartphones dit jaar toegang krijgen tot Galaxy AI. De functies zijn dus niet per se exclusief aan de Galaxy S24-serie. In eerste instantie rolt Samsung de AI uit naar zijn Galaxy S23-serie (inclusief S23 FE), Galaxy Z Fold 5 en Z Flip 5 en de Galaxy Tab S9-lijn. Samsungs middenklasse, de Galaxy A-reeks, moet het voorlopig nog zonder AI stellen.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business