Nieuws

Eerste specificaties Xiaomi Pad 7 Pro zijn bekend

Xiaomi Pad 6
© Xiaomi
Xiaomi brengt naar verwachting op korte termijn de Xiaomi Pad 7 Pro op de markt. Van de high-end tablet zijn dinsdag de eerste specificaties naar buiten gekomen.

Xiaomi brengt intussen jaarlijks een nieuwe Pad-serie op de markt. Vorig jaar introduceerde Xiaomi de Pad 6-serie in België. Dit jaar is het de beurt aan de Pad 7-serie. De Xiaomi Pad 7 Pro neemt zeker en vast een plekje in beslag in het hogere segment. Dat blijkt uit specificaties die Digital Chat Station op dinsdag via Weibo heeft verspreid.

De Chinese geruchtenmaker stelt dat de Xiaomi Pad 7 Pro wordt aangedreven door de Snapdragon 8 Gen 3 van Qualcomm. Verder krijgt het 12,45-inch-lcdscherm een 144 Hz-verversingssnelheid, en zal de tablet een 10.000 mAh-batterij meekrijgen. Via Chinese keuringsinstantie 3C is al bekend geworden dat de accu met 120 watt kan worden opgeladen. Vermoedelijk steekt Xiaomi de benodigde oplader, zoals wel vaker, gewoon in de doos.

Aangepast ontwerp

De accu is daarmee alvast een stuk groter dan in de Pad 6 Pro, die het moest doen met 8.600 mAh. Opladen ging ook een stuk trager, aan 67 watt. Waar de tablets wel gelijkenissen zouden tonen is op het vlak van camera’s. Net als op de Pad 6 Pro zou Xiaomi’s Pad 7 Pro een 50 MP-hoofdcamera krijgen.

Naast die 50 MP-sensor zou er nog een tweede camera van 50 MP in de Pad 7 Pro steken. Vorig jaar kreeg de Pad 6 Pro slechts één 50 MP-sensor. Over de exacte invulling van die sensoren wordt niet gesproken. Dat geldt ook voor de selfiecamera’s, waarvan tot nu toe alle details onbekend blijven.

Hoe de Pad 7 Pro eruit komt te zien, blijft voorlopig ook koffiedik kijken. Vorig jaar toonde de Pad 6-serie de nodige gelijkenissen met de high-end Xiaomi 13-reeks. Of de Pad 7-modellen dan weer met het design van de Xiaomi 14 gaan lopen, zal de tijd moeten uitwijzen.

Komst naar België

Datzelfde geldt voor de mogelijke komst naar België. Vorig jaar bracht Xiaomi enkel de Pad 6 naar België, terwijl de topmodellen – de Pad 6 Pro en Pad 6 Max – nooit in onze contreien verschenen. Soms zijn ze hier wel aan te schaffen, maar dan gaat het steeds om grijze import. Onduidelijk is of de Pad 7 Pro daar verandering in brengt. In februari zou dat mogelijk al bekend raken tijdens de officiële lancering.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business