Nieuws

Dit is Xiaomi’s Galaxy Tab S9 Ultra-equivalent

Xiaomi Pad 6 Max
© Xiaomi
Xiaomi lanceert de Pad 6 Max op 14 augustus. Voorafgaand aan die lancering brengt Xiaomi alvast de specificaties van de Galaxy Tab S9 Ultra-equivalent naar buiten.

De Pad 6 Max lijkt de laatste toevoeging aan Xiaomi’s Pad 6-reeks. Van die tabletreeks verscheen tot op heden enkel de reguliere Pad 6 in België en Nederland. Dat weerhoudt de fabrikant er echter niet van een topmodel uit te brengen; een model waarmee ze proberen Samsungs Galaxy Tab S9 Ultra te evenaren. Met het scherm lijkt dit al enigszins te lukken: met zijn 14-inch diagonaal is de Max slechts 0,6-inch kleiner dan de Tab S9 Ultra.

Gelijk, of toch niet?

Vermoedelijk gebruikt Xiaomi nog wel een lcd-paneel, waar Samsung juist AMOLED-schermen inzet. De beeldverversing komt volgens geruchten uit op 144Hz. Ook op het processorvlak weet Xiaomi de S9 Ultra net niet te evenaren. De Pad 6 Max gebruikt namelijk Qualcomms Snapdragon 8+ Gen 1; de S9 Ultra is daarentegen voorzien van Qualcomms vlottere Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy.

Met de batterijcapaciteit blijft Xiaomi eveneens achter op Samsung. De accu biedt een capaciteit van 10.000mAh, tegenover 11.200mAh op Samsungs tablet. Opladen gaat daardoor net iets sneller maar dat ligt niet alleen aan de kleinere accu. Xiaomi’s tablet ondersteunt namelijk hogere laadsnelheden, tot 67 watt, tegenover 45 watt bij Samsung. De tablet dient volgens Xiaomi ook als powerbank. Met de tablet kan je immers andere apparaten met maximaal 33 watt (bedraad) opladen.

‘Schokkend geluidseffect’

Xiaomi doet ten slotte nog enkele uitspraken over de speakers van de Pad 6 Max. Die bieden naar eigen zeggen een “schokkend geluidseffect”, met transparante hoge tonen en ‘aanzwellende bassen’. In totaal zijn er acht speakers aanwezig op de Pad 6 Max, meldt het bedrijf op Weibo.

Lancering op 14 augustus

Op datzelfde platform meldt de fabrikant zijn Pad 6 Max op 14 augustus te lanceren. Over prijzen en beschikbaarheid deed het merk vooralsnog geen uitspraken. De Pad 6 Pro kost omgerekend 345 euro. Verwacht wordt dat de Pad 6 Max net iets duurder wordt, en mogelijk uitkomt rond de 500 tot 600 euro.

Of we de tablet ooit in Europa gaan tegenkomen, is onzeker. Xiaomi bracht de Pad 6 Pro nooit in onze contreien uit.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business