Nieuws

Google Pixel-eigenaren krijgen hulp bij instellen passkeys

Passkeys bij Google
© Google
Google heeft zijn wachtwoordmanager op recente Pixel-telefoons en -tablets bijgewerkt. Voortaan kan Google Password Manager hen helpen bij het activeren van passkeys.

Google is als onderdeel van de FIDO Alliance een van de voortrekkers van passkeys. Het bedrijf was dan ook een van de eerste die wachtwoordloos inloggen mogelijk maakte. Sterker nog: Google heeft wachtwoordloos inloggen zelfs tot de standaard gemaakt. Nu gaat het gebruikers van Pixel-telefoons helpen om de overstap te maken naar passkeys. Hiervoor bracht het inmiddels een update uit die de Google Password Manager accounts laat opsporen waarvoor passkeys ingesteld kunnen worden.

Die update komt beschikbaar voor recente Pixel-telefoons (Pixel 5a of nieuwer) en de Pixel Tablet. Je moet dan uiteraard wel Googles eigen wachtwoordmanager gebruiken. Wie bijvoorbeeld 1Password of Bitwarden gebruikt, krijgt deze aanbevelingen niet te zien.

Razendsnel passkeys instellen

Bij de aanbeveling plaatst Google ook een link naar het portaal van de betreffende dienst, waar je in slechts enkele klikken een passkey kunt instellen. Voorlopig werkt dit proces enkel met partijen waar Google een samenwerking mee heeft aangegaan. In Europa is het aanbod wel redelijk beperkt:

  • Adobe
  • DocuSign
  • eBay
  • Nintendo
  • PayPal
  • Uber

Op korte termijn zou Google ook TikTok-gebruikers helpen bij het instellen van een passkey. Wil je weten welke bedrijven de passkeys-inlogoptie aanbieden? Dat kan je terugvinden in de passkeys-directory van 1Passwords. Intussen is de nieuwe inlogstandaard beschikbaar bij ten minste 114 bedrijven.

Alle Android-telefoons

Hoewel de functie voorlopig enkel beschikbaar komt op Pixel-telefoons, belooft Google de dienst ‘op termijn’ naar alle Android-telefoons te brengen. Mogelijk wil de zoekgigant daarvoor eerst de lijst met ondersteunde diensten uitbreiden.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business