Nieuws

WhatsApp brengt chatvergrendeling naar webclient

WhatsApp
© Unsplash / WhatsApp
WhatsApp werkt momenteel aan het toevoegen van chatvergrendeling aan WhatsApp Web, de browserversie van de chatdienst.

WhatsApp biedt sinds mei 2023 de mogelijkheid om je gesprekken op Android en iOS te vergrendelen. Ze kunnen dan alleen nog geopend worden met de vergrendelmethode van je smartphone. Kortom: onbekenden kunnen dan niet zomaar je gesprekken lezen, zelfs als je smartphone al ontgrendeld is. Chatvergrendeling is helaas nog niet actief op WhatsApp Web, de webversie van de chatdienst. Dit wordt met een aanstaande update opgelost. In een bètaversie van de webversie vond WaBetaInfo de nodige aanwijzigingen die de komst van de functie onthullen.

Momenteel is de functie nog in ontwikkeling en is daarom niet beschikbaar voor gebruikers. Zelfs de bètatesters van WhatsApp Web zien de chatvergrendeling nog niet verschijnen. Zodra Meta de optie uitrolt, kun je je gesprekken vergrendelen via het menu dat met een rechtermuisknop verschijnt. Als de gebruiker gesprekken vergrendeld heeft, verschijnen ze in een eigen tabblad in de nieuwe zijbalk.

Welke vergrendelingsmethode Meta gaat aanbieden op de webversie is niet duidelijk. Logischerwijs zou het je gesprekken kunnen ontgrendelen met een pincode of wachtwoord. Een andere mogelijkheid is dat je die ontgrendelactie steeds met je smartphone moet bevestigen. Dat lijkt ons dan wel weer iets minder voor de hand liggend, gezien de webversie nu grotendeels losstaand van je smartphone werkt.

Chatvergrendeling inschakelen WhatsApp Web
© WaBetaInfo

Nieuw uiterlijk WhatsApp Web

Naar verluidt gaat de introductie van chatvergrendeling op Web gepaard met een nieuw uiterlijk. Dit uiterlijk kennen we al van de mobiele WhatsApp-versies en komt nu dus ook naar webbrowsers. Het nieuwe uiterlijk komt met aangepaste navigatie; de knoppen die nu bovenaan staan, verschuiven naar een navigatiebalk aan de linkerzijde. Daar wordt ook plaatsgemaakt voor de knop waarachter vergrendelde gesprekken zich verschuilen.

Verder komt het gewijzigde uiterlijk met een geheel nieuw kleurenpalet. In de donkere modus zijn de icoontjes voortaan wit, in plaats van grijs. Ook is de achtergrond voortaan donkerblauw, in plaats van een mix tussen blauw en groen. Verder introduceert Meta in de nieuwe WhatsApp Web-versie de chatfilters die eerder op Android en iOS verschenen.

Uitrol naar je webbrowser

Over een mogelijke uitroldatum naar Web is nog geen informatie bekend. WaBetaInfo meldt enkel dat de functie (en het thema) in een “toekomstige versie van de webclient” verschijnt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business