Nieuws

Tenways lanceert Cargo One-bakfiets voor €4.999

Tenways Cargo One
© Tenways
Tenways vervolgt zijn e-bike-avontuur met de introductie van een eerste bakfiets, de Cargo One. De Tenways Cargo One is vanaf 5 februari verkrijgbaar voor 4.999 euro.

De laatste jaren lag de focus bij Tenways op reguliere stadsfietsen, zoals de zeer succesvolle CGO600 en 600 Pro. Vorig jaar betrad het Nederlandse fietsenmerk de markt van meer sportieve e-bikes met de AGO T en AGO X. Ook hintte het merk al op de release van de Cargo One, zijn eerste bakfiets. Die bakfiets is vanaf 5 februari in België en Nederland verkrijgbaar, zo schrijft het in een aankondigingsmail.

Daarin worden meteen enkele details onthuld, zoals het opvallende ontwerp met lichten die in de ‘bak’ zijn verwerkt. Over die bak gesproken: net als in menig e-bike is hij bedoeld voor het vervoeren van kinderen. Welke veiligheidsmaatregelen Tenways trof om kinderen veilig te vervoeren, is niet bekend. Bakfietsen van merken als Trek beschikken vaak over vijfpuntsgordels om de kinderen te beschermen in het geval van een ongeluk.

Uitgelicht artikel Trek District+ 5 header Trek District+ 5 review: één voor de prijs van twee

Verder zien we nog dat de Cargo One is uitgerust met een SR Suntour geveerde voorvork. Gezien de meeste bakfietsen aan de zware kant zijn, is dat geen overbodige luxe. Dat geldt eveneens voor het forse motorvermogen van de bakfiets: 120 Nm uit een 250 watt Bafang-motor, de Bafang M600. De motor werd specifiek ontwikkeld voor cargobikes zoals die van Tenways en is gemaakt op het hogere gewicht van de e-bikes. De topsnelheid met trapondersteuning ligt zoals gewoonlijk op 25 km/u.

Enviolo-versnellingsnaaf

De versnellingsnaaf op de Cargo One is afkomstig uit het assortiment van Enviolo, en is zoals we dit van Enviolo kennen van het ‘traploze’ soort. Kortom: je schakelt niet tussen versnellingen maar kan exact een stand selecteren die bij jouw trapgedrag past.

Tenways Cargo One zijaanzicht
© Tenways

Tot slot is de Cargo One-bakfiets voorzien van een 960Wh-batterij, volgens Tenways goed voor een theoretisch bereik van tot 100 kilometer. De bakfiets beschikt ook over hydraulische schijfremmen en Schwalbe Big Ben-banden. Standaard wordt de e-cargobike geleverd zonder fietsslot. Tijdelijk biedt Tenways de bakfiets aan met een gratis AXA-slot.

Prijzen en beschikbaarheid

De Tenways Cargo One is vanaf 5 februari 2024 verkrijgbaar voor 4.999 euro, inclusief het AXA-slot en een gratis regenhoes. Kleurkeuzes heb je niet: de Cargo One komt alleen in het zwart.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business