Nieuws

Percy Jackson en de Olympiërs staat nu op Disney+

Percy Jackson
© Disney+
Vanaf 31 januari staan de acht afleveringen van Percy Jackson en de Olympiërs op Disney Plus. De serie is gebaseerd op de gelijknamige boekenreeks.

“Percy Jackson en de Olympiërs” is een Amerikaanse fantasietelevisieserie gecreëerd door Rick Riordan en Jonathan E. Steinberg voor Disney+. De serie is gebaseerd op de gelijknamige (vijfdelige) boekenreeks van Riordan, waarvan het laatste deel in 2009 op de markt kwam.

Percy Jackson

De serie vertelt het verhaal van een 12-jarige moderne halfgod, Percy Jackson, die net begint te wennen aan zijn nieuw ontdekte goddelijke krachten, wanneer de hemelgod Zeus hem beschuldigt van het stelen van zijn meesterbliksemschicht. Percy Jackson moet de meesterbliksemschicht van Zeus terugbrengen om een oorlog te stoppen en erachter komen wie hij voorbestemd is te zijn.

Cast en personages

Walker Scobell schittert in Percy Jackson en de Olympiërs als Percy Jackson. Andere belangrijke personages zijn onder meer Annabeth Chase (gespeeld door Leah Jeffries), een dochter van Athena die al vijf jaar traint in Camp Half-Blood en Grover Underwood (gespeeld door Aryan Simhadri), Percy’s beste vriend en een satyr die zich door magie voordoet als een 12-jarige jongen.

De ontwikkeling van de serie begon in mei 2020, na een pitch van Riordan aan Disney Branded Television. De serie ging op 19 december 2023 in première op Disney+, met het eerste seizoen bestaande uit acht afleveringen. In België is de serie vanaf 31 januari (2024) beschikbaar.

Stream Percy Jackson en de Olympiërs

“Percy Jackson en de Olympiërs” is een spannende en fantasierijke reis die kijkers van alle leeftijden zal aanspreken. Met zijn boeiende plot, dynamische personages en trouw aan de geliefde boekenreeks, is deze serie een must-see voor zowel fans van de originele boeken als nieuwe kijkers.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business