Nieuws

Financiële problemen Refurbished.be blijven toenemen

Refurbished iPhones
© Unsplash/Daniel Romero
Webwinkel Refurbished.nl zit in financiële problemen. De verkoper van refurbished iPhones, laptops en tablets werd door betalingsachterstanden uit zijn kantoor geplaatst.

De Nederlandse en Belgische webwinkels van Refurbished kampen al langer met problemen. Eerder kwam naar buiten dat bestellingen vaak niet of veel te laat werden geleverd. Ook terugbetalingen in het geval van annuleringen verliepen niet vlekkeloos. Klanten kregen hun geld soms pas terug nadat ze daar herhaaldelijk om hadden gevraagd, of zelfs helemaal niet. In een uitzending van het Nederlandse Radar kwamen de klachten in oktober aan bod; daarin beloofde Refurbished-directeur Joost Angelier beterschap. Sindsdien is de situatie echter niet verbeterd.

Refurbished kampt inmiddels met forse betalingsachterstanden. Het bedrijf betaalt sinds september 2023 geen huur voor zijn pand. Na een rechtsgang van de verhuurder heeft de kantonrechter geoordeeld dat Refurbished het pand binnen zeven dagen moet ontruimen. Ook moet het bedrijf de achterstallige huur betalen, inclusief wettelijke handelsrente en buitengerechtelijke incassokosten.

Naast de huurschuld van 20.000 euro, exclusief bijkomende kosten, loopt het bedrijf ook achter met betalingen aan een van zijn leveranciers. Refurbished zou hen inmiddels al een ton verschuldigd zijn.

Klachtenregen houdt aan

Na de uitspraak heeft de Nederlandse consumentenbond Refurbished gesommeerd om te stoppen met het aannemen van nieuwe orders. Vooralsnog lijkt daar echter weinig mee te gebeuren. Wie naar de site surft kan daar nog altijd refurbished elektronica bestellen. Een deel daarvan laat het wel door partnerbedrijven versturen.

Refurbished lijkt echter ook nu niet in staat alle orders te voldoen, blijkt ook uit diverse Trustpilot-reviews. Diverse klanten klagen over orders die deels werden geleverd, of terugbetalingen die niet verlopen zoals beloofd. Andere gebruikers melden dan weer dat reparaties niet worden afgehandeld.

Deze klachten zien we niet alleen bij het Nederlandse Refurbished. Ook Refurbished.be-klanten zijn niet bepaald te spreken over de service van het bedrijf. Op Trustpilot staat de score inmiddels op 1,3, met 92% van de reviewers die het bedrijf slechts 1 ster geven. Dat de klachten zowel in Nederland als België spelen is overigens niet verrassend: Refurbished.be en Refurbished.nl vallen onder dezelfde eigenaar

businessmobielrefurbishedrefurbished.be

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals