Nieuws

Mobiele diensten Telenet en Base kampen met storing [opgelost]

telenet storing sad
De mobiele diensten van zowel Telenet als Base hebben momenteel te kampen met een storing. De oorzaak is niet gekend.

Momenteel is er een storing aan de gang bij Telenet. Daardoor is het tijdelijk onmogelijk om mobiel op internet te surfen en te bellen. Ook klanten van Base, die mobiele diensten aanlevert via het netwerk van Telenet, hebben last van de storing. Ook daar is het momenteel niet mogelijk om te bellen, sms’en of internetten met mobiele data.

Rond ongeveer 14 uur is er bij Telenet een en ander fout beginnen lopen. Website allestoringen.be, waar gebruikers melding kunnen maken van problemen, toont dat de eerste meldingen omstreeks 14u binnenkwamen. Een klein uur na de storing lieten ongeveer 3000 klanten van Telenet en Base al weten dat ze problemen ondervinden. Niet alle gebruikers die problemen ondervinden melden dat ook aan allestoringen.be, waardoor het ware aantal getroffenen ongetwijfeld hoger ligt.

De klantendienst van Telenet en Base hebben moeite om de vele klachten te verwerken. Wie zich probeert aan te melden om zijn verbruik te bekijken of aanrekening te betalen, komt van een koude kermis thuis: ook dat is namelijk niet mogelijk. Gesprekken met de klantendienst worden kort gehouden: “we ondervinden momenteel problemen met ons netwerk. We doen ons uiterste best om dit zo snel mogelijk op te lossen. Onze excuses voor de hinder”, krijgen gebruikers daar te horen.

Daarnaast beperken de problemen zich niet tot een enkele regio: van over heel Vlaanderen lopen de meldingen binnen. Wat er precies aan de oorzaak ligt van het probleem is niet geweten. Behalve wachten op een oplossing valt er momenteel dus niet veel te doen aan het probleem.

Update 8 februari 9:04: Omstreeks 16 uur was het probleem grotendeels van de baan: de mobiele diensten van zowel Telenet als Base stokten even na een stroompanne in een datacenter in Aartselaar. Die stroompanne had impact op het netwerk van Base, maar ook na de panne bleven de effecten voelbaar. Telenet-woordvoerder Bart Boone laat weten dat het netwerk na de stroompanne te maken kreeg met een overzadiging, waardoor vooral bellen een probleem werd. Sms’jes sturen en mobiel internetten begonnen vanaf dan stilaan weer te werken.

Inmiddels zijn de netwerken van Telenet en Base volledig operationeel en valt er van de storing niets meer te merken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business