Nieuws

Google Pixel Fold 2 verschijnt op beeld met gigantische camera’s

Google Pixel Fold goud
© Google
Woensdag is een eerste foto van de Google Pixel Fold 2 gedeeld via Android Authority. Daarop is te zien dat het camera-eiland Pixel Fold 2 volledig is vernieuwd.

Nadat Google vorig jaar zijn eerste vouwbare Pixel onthulde, staat de tweede versie voor de deur: de Pixel Fold 2. Lang bleef het onduidelijk of die smartphone dit jaar zou verschijnen. Er verschenen bijvoorbeeld nog geen renders van de foldable, zoals die wel opdoken van de originele Pixel Fold. Android Authority weet ditmaal echter een live-afbeelding van een Pixel Fold 2-prototype te delen. Daarop is de volledige achterzijde van de vouwbare smartphone te zien, inclusief het nieuwe camera-eiland.

Gigantisch camera-eiland

Het lijkt erop dat Google op de Pixel Fold 2 afscheid neemt van de camerastrook van Pixel-telefoons van weleer. In plaats daarvan krijgt de Fold 2 een meer vierkante cameramodule. Welke sensoren in dat eiland plaatsnemen, is nog niet duidelijk. Rechtsonder lijkt een periscoop-zoomcamera te zitten. Uiteraard is er ook een primaire camera aanwezig. Welke typen sensoren de telefoon verder bevat, is nog niet te zeggen. Op de eerste Pixel Fold zat ook nog een groothoekcamera.

Google Pixel Fold 2
© Android Authority

Het camera-eiland lijkt alvast een stuk meer uit te steken dan op Googles eerste foldable. Uiteraard kan dit, gezien het om een prototype gaat, nog wel veranderen. Dat geldt ook voor het materiaal dat om de camera’s zit. Voorgaande Pixels kregen steeds een metalen omhulsel voor de camera’s. Hier lijkt het te gaan om plastic, of anders metaal met een zwarte coating.

Smaller coverscherm

Android Authority merkt verder op dat het coverscherm van de Pixel Fold 2 een stuk smaller is. Op de eerste Pixel Fold kreeg het coverscherm een beeldverhouding van 17,4:9, wat resulteert in een (relatief) breed scherm. Op smartphones vind je tegenwoordig vaker 20:9-schermen, waardoor de schermen langgerekter zijn. De exacte beeldverhouding van het coverscherm op de Pixel Fold 2 is niet bekend.

Door de gewijzigde beeldverhouding van het coverscherm, zou het binnenste scherm van de Pixel Fold 2 ook van formaat wijzigen. Voortaan krijgt deze een meer vierkante vorm, zo klinkt het.

Tensor G4-chipset

Tot slot is bekend dat de Pixel Fold 2 wordt aangedreven door Googles Tensor G4-chipset. Dat is de opvolger van de chip die in de Pixel 8-serie zit. Voor de Fold-reeks is de upgrade nog iets groter – de eerste foldable moest het nog doen met de Tensor G2, een chipset uit 2022. Samen met de G3 beschikt de Pixel Fold 2 over 16 GB RAM en 256 GB opslag.

Vermoedelijk onthult Google tijdens zijn I/O-evenement in mei meer details over de Pixel Fold 2. Of het toestel dan ook al wordt gelanceerd, is niet bekend. De eerste Pixel Fold werd in mei gelanceerd en kwam enkele maanden later in de VS beschikbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business