Nieuws

Disney bevestigt komst ‘Moana 2’ voor november 2024

Moana 2
© Disney
Moana 2 verschijnt op 27 november 2024 in de bioscoopzalen. Met die aankondiging kwam Disney-ceo Bob Iger woensdag aanzetten tijdens de presentatie van de kwartaalcijfers.

Moana was in 2016 een van Disneys grootste non-Pixar-succesverhalen tot dan toe. Hoewel Moana het succes van de eerste Frozen-film niet kon evenaren, was het met een omzet van 682,6 miljoen dollar alsnog een buitengewoon succesvolle release. Sindsdien bleef het echter stil rond Moana, en was het dan ook de vraag of er een tweede deel op komst was. Van twijfel is nu echter geen sprake meer, nu Disney-CEO Bob Iger de releasedatum van Moana 2 heeft bevestigd. Disney zegt de film op 27 november 2024 uit te brengen in de bioscoopzalen wereldwijd.

Uit de aankondiging van Iger blijkt ook meteen waarom het zo lang duurde voor Walt Disney met een sequel komt. Het was in eerste instantie namelijk de bedoeling om Moana 2 als tv-serie uit te brengen. Die serie moest dan op Disneys streamingsplatform Disney+ verschijnen. Terwijl Disney-medewerkers druk bezig waren met de ontwikkeling van die serie, is echter alsnog besloten om er een film van te maken. Die film verschijnt later dit jaar dus in de bioscoop.

Wanneer verschijnt Moana 2 op Disney+?

Voor Disney+-abonnees is er vermoedelijk alsnog goed nieuws. Walt Disney brengt zijn films na de bioscoopfase namelijk meestal naar die streamingsdienst. Kortom: heb je geen zin om de film in de bioscoop te kijken, dan wacht je gewoon tot hij op Disney+ staat. Hoelang je moet wachten, zal de tijd moeten uitwijzen. Soms is het na twee maanden al zover, terwijl dat soms eerder drie of vier maanden op zich laat wachten. Des te groter het succes van de film, des te langer Disney wacht met de release op zijn streamingsdienst.

Verhaallijn van Moana 2

“Na een onverwachte oproep van haar voorouders moet Moana naar de verre zeeën van Oceanië en naar gevaarlijke, lang verloren wateren reizen voor een avontuur zoals ze nog nooit heeft beleefd”, vertelt de filmmaker over de verhaallijn van Moana 2. Dat klinkt alvast ‘typisch Moana’. Of Maui, de populaire demigod uit de originele Moana, zijn terugkeer maakt in deel twee, is nog niet duidelijk.

Of Auliʻi Cravalho en Dwayne Johnson weer hun rollen als respectievelijk Moana en Maui oppakken, zal later moeten blijken. Dave Derrick Jr. staat alvast in voor de regie van Moana 2. Derrick Jr. was in het eerste deel van het verhaal uit Polynesia verantwoordelijk voor de verhaallijn.

Throwback naar Moana

Voor je in de bioscoop plaatsneemt voor Moana 2, moet je uiteraard wel eerst opnieuw de Moana-film uit 2016 beleven. Daarvoor kan je gelukkig terecht op Disney+. Veel kijkplezier.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business