Nieuws

Googles wachtwoordmanager laat je straks in-app CSV’s importeren

Google Play Movies
© Unsplash / Arthur Osipyan
Bij het wisselen tussen wachtwoordmanagers komt er altijd een csv-bestand kijken. Googles eigen wachtwoordmanager op Android bood die optie al wel, maar niet in-app. Straks dus wel.

Momenteel word je bij het importeren van een csv-bestand nog doorverwezen naar de webversie van Google Password Manager. Via de website kun je vervolgens het bestand importeren, zodat alle wachtwoorden in je account komen te staan. Tipster AssembleDebug meldt via X dat dit weldra geïntegreerd wordt in Android, zodat je het bestand in de app kunt importeren.

Die optie is nog niet live voor alle gebruikers, maar wordt door Google getest. De functie lijkt al wel werkzaam; de tipster toont met een viertal screenshots het volledige importproces. Daarin vraagt de app je eerst om het csv-bestand te selecteren. Vervolgens bepaalt de wachtwoordmanager welke wachtwoorden het kan importeren. Momenteel geeft de app alleen aan hoeveel wachtwoorden het heeft kunnen importeren en hoeveel niet. Welke accounts al dan niet handmatig overgezet moeten worden, wordt niet vermeld.

Google Wachtwoordmanager import csv
© AssembleDebug

Functioneel is de in-app-tool daarmee identiek aan de webversie. Voor gebruikers betekent het met name dat ze niet steeds tussen de app en browser hoeven te switchen. Vergeleken met concurrerende wachtwoordmanagers loopt Google sowieso voorop; die vereisten veelal dat je het importproces op je desktopcomputer of laptop doorloopt.

Functie voor gezinnen

Eerder deze week kondigde Google nog aan dat zijn Wachtwoordmanager-dienst voortaan de optie krijgt om wachtwoorden te delen met gezinsleden. Dit moet het bijvoorbeeld eenvoudiger maken om sneller wachtwoorden van schoolsystemen tussen ouder en kind uit te wisselen. Om wachtwoorden te kunnen delen, moeten familieleden hun Google-accounts koppelen via Family Link.

Google laat vooralsnog in het midden wanneer de deeloptie in zijn Wachtwoordmanager beschikbaar komt. Of je via de deeloptie ook passkeys kunt delen, de inlogstandaard die wachtwoorden vervangt, is op dit punt nog niet zeker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business