Nieuws

Elon Musk gedagvaard in zaak rond overname Twitter

Elon Musk
© Elon Musk
Elon Musk moet zich opnieuw komen verdedigen in de zaak rond zijn overname van Twitter, dat hij omdoopte tot X. Een Amerikaanse rechter gaf hem daartoe een federaal bevel.

Zo komt er een vervolg in de zaak waarbij de U.S. Securities en Exchange Commission (SEC) een onderzoek had geopend naar de overname van het sociale medium door Musk. De techgoeroe wordt nu opnieuw gedagvaard door de SEC, zo meldt Reuters. Specifiek gaat het over het laattijdig aangeven van Musks aandeel in het socialmediaplatform.

De dagvaarding werd zaterdag ingediend bij een Californische rechtbank. Beide partijen hebben nu een week de tijd om een moment overeen te komen voor een zitting. Vinden Musk en de SEC geen akkoord, dan zal de rechter een moment vastleggen.

Musk stuurde zijn kat

Het komt nu tot een dagvaarding omdat Musk in september niet kwam opdagen voor een zitting en daarna ook verstek gaf voor een uitgestelde hoorzitting. De SEC pikt dat dus niet en duwt door. Musk, van zijn kant, spreekt over laster en zegt dat de SEC hem onterecht in het vizier neemt. Bovendien zou hij naar eigen zeggen al twee keer uitleg verschaft hebben over de kwestie.

De SEC dagvaardt Musk omdat die over nieuwe documenten zou beschikken, in verband met het onderzoek naar de overname van Twitter. Musk zou nog wat bijkomende vragen te beantwoorden hebben, aldus de commissie. De Tesla- en SpaceX-baas gaf ook al aan dat de SEC zijn boekje te buiten ging omdat ze simpelweg de autoriteit niet heeft om zo ver te gaan. De SEC spreekt dat stellig tegen. Het blijft koffiedik kijken of Musk na zijn dagvaarding wél zal opdagen voor een nieuwe hoorzitting.

Uitgelicht artikel X (Twitter) Elon Musk: X is straks niet meer gratis

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business