Nieuws

Samsung Galaxy S23 krijgt vanaf maart toegang tot Galaxy AI

Samsung Galaxy S23 snapdragon
© Samsung
Vanaf maart krijgt ook de Samsung Galaxy S23 toegang tot de Galaxy AI-functies die met de Galaxy S24 gelanceerd werden.

Met de lancering van de Galaxy S24-reeks bracht Samsung niet alleen nieuwe telefoons op de markt, maar ook een resem aan AI-functies. Die ‘Galaxy AI’-functies waren in eerste instantie alleen bedoeld voor Samsungs nieuwste toestellen, maar zouden na verloop van tijd ook naar oudere toestellen komen.

Inmiddels is al duidelijk geworden om welke functies het precies zal gaan. Zo komt de nieuwe Circle to Search-functie van Google al naar de telefoons. Ook de Live Translate-, Note Assist- en Photo Assist-functies zullen hun intrede maken op oudere Samsung-toestellen. Die informatie plaatste Samsung UK vorige week per ongeluk online.

Wat daar niet bij vermeld stond, is wanneer de functies ook daadwerkelijk op de oudere Samsungs arriveren. De functies maken hoogstwaarschijnlijk deel uit van aanstaande One UI-update, naar versie 6.1. Volgens X-gebruiker @BennettBuhner verschijnt die update volgende maand al, waarna ook eigenaars van een S23 de AI-functies kunnen gebruiken.

Dit geldt enkel voor de Samsung Galaxy S23-reeks. Toestellen uit de S22- of eender welke voorgaande reeks krijgen geen AI-functies. Heb je een recente vouwtelefoon van Samsung? Indien je Galaxy Z Fold of Galaxy Z Flip het volgnummer 5 heeft, kan je binnenkort ook gebruikmaken van AI-functies. Ook de meest recente Galaxy Tab S9-serie krijgt binnenkort AI-functies.

One UI 6.1

One UI 6.1 brengt nog een aantal verbeteringen met zich mee. Zo zullen de animaties er binnenkort een beetje beter uitzien en krijgen gebruikers AI-achtergronden, zoals die al een tijdje op Google Pixel-apparaten te vinden zijn.

Let wel: de Galaxy AI-functies blijven niet gratis, los van welke Samsung-telefoon je precies hebt. Het merk gaf eerder al te kennen dat het na 2025 een bedrag wil aanrekenen voor de functies. Hoe dat precies in zijn werk zal gaan en hoeveel dat precies zal kosten, is vooralsnog ongeweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business