Nieuws

Samsung-telefoons krijgen Google’s AI-wallpapers in One UI 6.1

Google Pixel 8
© Google
Nieuwe screenshots tonen dat Samsungs One UI 6.1 onder andere (generatieve) AI wallpapers zal bevatten zoals op de Google Pixel 8-serie.

Veel Samsung-telefoons hebben pas net de grote update naar One UI 6.0 (met Android 14) gekregen, of moeten deze nog krijgen, en nu zien we dus al weer nieuws voorbij komen over de One UI 6.1-update die samen met de Samsung Galaxy S24-serie zal worden gelanceerd.

AI in One UI 6.1

Het lijkt erop dat One UI 6.1 en ook specifiek de Galaxy S24-toestellen een grote focus op AI krijgen. Het is dan ook niet zo vreemd dat Samsung misschien het een en ander van Google overneemt op dit gebied. Googles Pixel-telefoons staan bekend om hun interessante en leuke AI-features. Zo kregen de Pixel 8 en Pixel 8 Pro nieuwe AI-wallpapers.

Die AI-wallpapers bieden je een leuke manier om een beetje met generatieve AI te kunnen spelen. Je kan hiermee namelijk unieke achtergronden laten genereren aan de hand van bepaalde keuzes die je kan maken in de app. Het is namelijk niet zo dat je helemaal zelf een beschrijving in kan voeren van wat je wil. Je moet kiezen uit bepaalde categorieën en voorgeschotelde opties, maar er zijn toch veel verschillende uitkomsten mogelijk.

Voor nu is deze specifieke feature dus nog exclusief voor de Pixel-toestellen, maar volgens @BennettBuhner op Twitter (X) komt de feature ook naar Samsung-toestellen via de One UI 6.1-update.

In de screenshots in deze tweet is te zien dat generatieve AI-wallpapers dus ook naar Samsung-telefoons komen, maar dat ze ook precies hetzelfde zullen werken als de Google-variant. 9to5Google laat zelfs zien dat je op een Pixel precies dezelfde achtergrond kan laten genereren als hierboven te zien is in One UI. Dat geeft dus aan dat het waarschijnlijk om precies dezelfde feature gaat. Alleen de gebruikersinterface ziet er net iets anders uit.

Nog meer AI-features voor Samsung?

We hebben ook al meerdere andere leaks voorbij zien komen die suggereren dat Samsung nog meer AI-features zal toevoegen in One UI 6.1.

Zo hebben we gehoord dat er misschien weereffecten te zien zullen zijn op het vergrendelscherm en dat er een fotobewerkingsfeature aankomt die heel erg zal lijken op Googles Magic Editor. Daarnaast zouden er nog meer specifieke AI-fotobewerkingsfeatures verschijnen, maar ook features voor bijvoorbeeld live vertalingen tijdens telefoongesprekken.

We hoeven dus waarschijnlijk niet lang meer te wachten op deze features, want als de geruchten kloppen, verschijnen de nieuwe Galaxy-toestellen ergens in januari al (met deze nieuwe softwareversie).

Uitgelicht artikel Samsung Galaxy S24 Lanceringsdatum Samsung Galaxy S24 is weeral bevestigd
aigoogle pixel 8mobielOne UIsamsung

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals