Nieuws

Google Berichten toont schermvullende effecten bij bepaalde uitspraken

RCS Android berichten
© Google
Schermvullende effecten bij bepaalde uitspraken moeten de ervaring in Google Berichten wat luchtiger en meer expressief maken.

Nieuwe schermvullende effecten moeten ervoor zorgen dat je berichtjes wat luchtiger worden. Google Berichten voegt de effecten toe voor meer en meer gebruikers, waardoor er een kans is dat jij ze binnenkort ook ziet verschijnen.

De effecten zijn een nieuwe toevoeging aan Google Berichten, de standaard berichtenapp voor Android-telefoons. Om de schermvullende effecten te gebruiken hoef je niet op zoek te gaan naar een nieuwe knop. In plaats daarvan verschijnen de effecten spontaan, afhankelijk van de inhoud van berichtjes. In totaal gaat het om meer dan vijftien effectjes, die geactiveerd worden door bepaalde uitspraken. De effecten verschijnen zowel in RCS-berichten met andere Android-gebruikers en in sms’jes met iPhone-gebruikers. Er is geen manier om de nieuwe functie uit te schakelen.

Effecten activeren

Om wat voor effecten het dan gaat en hoe je ze activeert? Google begon de functie uit te rollen naar aanleiding van Valentijnsdag. Daardoor zagen sommige gebruikers die de woorden ‘I love you’ in één van hun berichtjes gebruikten al een effect verschijnen. In dit geval gaat het om een vogel die kort over je scherm zweeft, tussen allerlei hartjes. Een uitspraak als ‘Sounds good’ in het Engels of ‘Klinkt goed’ in het Nederlands zorgt er dan weer voor dat er opgestoken duimen op het scherm verschijnen.

De functie is sinds enkele weken beschikbaar voor bètagebruikers. In de aanloop naar Valentijnsdag zagen meer en meer mensen de functie verschijnen, ook in de gewone versies van Android. Verwacht wordt dat de functie de komende weken bij meer gebruikers opduikt en dat ze in meerdere talen werkt. Welke andere effecten Google in de Berichten-app verwerkt, is iets om zelf uit te zoeken: de frases die nodig zijn om ze te activeren lijst het bedrijf niet op.

Of Google gebruikers de mogelijkheid zal bieden om de functie uit te zetten, is niet geweten. In het bètakanaal lijkt dat alvast niet het geval, maar een schakelaar om de functie uit te schakelen zou eigenlijk niet mogen ontbreken.  

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business