Nieuws

Apple Watch kan straks zweet van work-outs analyseren

Apple Watch Pro
© Apple
Een Apple Watch zou in de toekomst je zweet kunnen analyseren tijdens een work-out en vervolgens advies geven over je waterinname. Apple heeft daartoe een patent laten goedkeuren voor een nieuwe set-up van sensoren.

Patently Apple kwam het pas ingediende patent op het spoor. In de details staat beschreven dat de speciale sensoren ook vanzelf kunnen activeren wanneer ze detecteren dat de gebruiker begint te sporten. De nieuwe technologie kan de fitnesswearables van Apple een aardig duwtje in de rug geven. 

Het toepassingsgebied is ook breder dan bij het sporten alleen. Zo kan een Apple Watch straks in theorie bij extreme hitte gaan waarschuwen wanneer de drager gedehydrateerd dreigt te geraken. Het kan ook waarschuwen voor wie te veel vocht heeft opgenomen, al worden die bijkomende mogelijkheden niet in het patent vermeld.

Apple Watch en zweet-ratio?

Wel staat het patent vol van het technisch jargon. Zo wordt de interne werking van de sensoren geschetst, bij het detecteren van het zweet van de gebruiker. In theorie zouden de sensoren op twee plekken metingen kunnen uitvoeren, om zo tot een soort ‘zweet-ratio’ te komen die als een meetbaar cijfer aan de drager getoond kan worden.

© Patently Apple

De technologie zou een immens belangrijke tool kunnen zijn voor intensieve sporters en zowel voor liefhebbers als professionals. Een toekomstig Apple Watch zou een in real time een vrij accurate schatting kunnen maken van hoeveel zweet de gebruiker wellicht gaat verliezen tijdens een uitgemeten activiteit.

Toch zou het straf zijn als Apple binnenkort al met een dergelijk Apple Watch op de markt komt. Zoals het zo vaak gaat bij patenten, blijft het ook bij de theorie, om maar te voorkomen dat de concurrentie met de rechten aan de haal gaat. Langs de andere kant lijkt het een logische stap om de wearable markt in beweging te houden. Als het nog niet voor dit jaar is (met de Watch X), dan kan de feature mogelijk wel voor het jaar erop zijn.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business