Nieuws

Telenet beschermt kinderen tegen ongepaste online-inhoud

Telenet
© Telenet
Telenet heeft toegezegd een gratis digitale tool te ontwikkelen die jonge kinderen beschermt tegen ongepaste online-inhoud. De telecomprovider gaat de tool via een opt-in-systeem aanbieden.

Telenet reageert met de ontwikkeling van zijn tool op een recent goedgekeurde parlementaire resolutie. Daarin riep Kamerlid Michael Freilich (N-VA) de regering op om maatregelen te nemen die kinderen beschermen tegen ongepaste online-inhoud. Een van de mogelijkheden om dit te bewerkstelligen is het aanbieden van middelen voor ouderlijk toezicht. Zo krijgen ouders controle over de websites die kinderen kunnen bezoeken en dus wat ze te zien krijgen. Met die tool komt Telenet nu op de proppen, klinkt het in de persaankondiging.

Vast en mobiel internet

Met de tool biedt Telenet ouders controlefuncties om ongewenste inhoud te filteren en te blokkeren. De provider benadrukt dat dit pakket gratis wordt aangeboden. Wanneer ouders meer controle krijgen over de internetbezoeken van hun kinderen is niet geweten: de ontwikkeling is wel gestart. Zodra het beschikbaar is, zal Telenet een informatiecampagne opstarten, klinkt het.

Uniek aan Telenets nieuwe online tool is dat het werkt voor zowel vast als mobiel internet. Je kan nu vaak al filters instellen via je router. Dit gaat echter verder en laat je zelfs op mobiel internet de nodige filters instellen voor je kinderen.

Beveiliging tegen cybercrime

Voor de Mechelse telecomprovider is dit niet het eerste pakket om de cyberveiligheid van klanten te versterken. Momenteel kunnen klanten al de Safesurf- en Safespot+-pakketten afnemen. Volgens de provider weet het daarmee op dagelijkse basis 2 miljoen bedreigingen af te wenden. Momenteel is dat vooral beperkt tot het blokkeren van bekende phishinglinks. Safespot+ biedt klanten daarnaast de mogelijkheid om apparaten toe te wijzen aan bepaalde gezinsleden en content te filteren.

Net als Proximus voorziet Telenet (evenals Base) verder in een contentfilter voor sms-berichten. De filter moet phishingberichten en -telefoontjes blokkeren voordat je ze ontvangt. Maandelijks blokkeert de provider 125.000 oproepen en sinds de filter actief is zijn er zo’n 10 miljoen berichten geblokkeerd.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business