Nieuws

Netgear lanceert eerste Orbi-meshrouter met Wi-Fi 7

© Netgear
Netgear heeft dinsdag de Orbi 970-serie in België en Nederland uitgebracht. De Orbi 970-serie is de eerste meshrouterserie van Netgear met ondersteuning voor Wi-Fi 7.

Netgear biedt de Orbi 970-serie vanaf vandaag aan als pre-order. De meshrouter is beschikbaar in een 2-pack (RBE972S) of 3-pack (BRE973S) en komt in het zwart of wit. Wie de zwarte versie van de 3-pack verkiest, moet via Netgears webshop winkelen: zij zijn de enige die de “Black Edition” aanbieden. De prijzen van de hagelnieuwe Orbi 970-serie zijn vooralsnog niet bekend.

Zoals genoemd, geniet de Netgear Orbi 970 van ondersteuning voor Wi-Fi 7. Daarmee is het een van de eerste meshkits in de Benelux met ondersteuning voor de nieuwste wifistandaard. Wi-Fi 7 is een doorontwikkeling van Wi-Fi 6E en maakt eveneens gebruik van de 6 GHz-band. In tegenstelling tot de 5 GHz- en 2,4 GHz-banden biedt deze band enerzijds een veel hogere doorvoersnelheid en anderzijds ook veel meer bandbreedte – kortom: de band raakt niet zomaar verzadigd, ook niet in een drukke wijk.

Wat de hardware van de Orbi 970 betreft, beschikken ze over “Quad-Band”-technologie, met 4×4 MI-MO. Dat geldt voor alle banden die de Orbi’s ondersteunen: 6 GHz, 5 GHz (tweemaal) en 2,4 GHz. Eén van de 5 GHz-banden dient als dedicated backhaul voor het verkeer tussen de meshrouters. Die 5 GHz-band biedt volgens Netgear een maximale doorvoersnelheid van 8.647 Mbps.

Uitgelicht artikel TP-Link wifi 7 routers TP-Link lanceert allereerste Wifi 7-routers

10 Gbps-ethernetaansluitingen

Netgears Orbi 970-serie is verder uitgerust met 2,5 Gbps- en 10 Gbps-ethernetaansluitingen. De router heeft standaard vier 2,5 Gbps-poorten en twee 10 Gbps-aansluitingen. De satellieten hebben elk twee 2,5 Gbps-aansluitingen en één 10 Gbps-poort. Dit betekent ook dat je de router en satellieten niet kunt omwisselen: alleen de router kan direct op het internet worden aangesloten.

Aanvullend levert Netgear de meshrouter met een jaarabonnement op zijn Armor-software. Volgens de routerfabrikant beschermt die software je apparaten tegen bedreigingen. De Orbi-serie biedt ook diverse functies voor ouderlijk toezicht, zoals het instellen van contentfilters. Voor een deel van die functies moet je wel betalen: het Premium-abonnement kost 7,99 euro per maand. Alle functies zijn, zo benadrukt Netgear, te bedienen vanuit de Orbi-app voor Android en iOS.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business