Nieuws

Microsoft Edge krijgt aparte zoekbalk zoals in browsers van vroeger

Microsoft Edge
© Microsoft
Microsoft Edge doet een stapje terug naar het verleden: de browser lijkt te experimenteren met een tweede zoekbalk, zoals vroeger.

Microsoft test momenteel een nieuwe functie voor Microsoft Edge. De browser wil gebruikers binnenkort een tweede zoekbalk aanbieden. Microsoft test de functie volgens Windows Latest momenteel bij verschillende Dev- en Canary-gebruikers, maar ook daar ziet niet iedereen de nieuwe balk verschijnen.

Zoekopdrachten

Die nieuwe balk dient niet om meteen naar URL’s te surfen, maar is bedoeld om zoekopdrachten mee uit te voeren. Je kan daarbij zelf kiezen welke zoekmachine gebruikt: of je nu het vertrouwde Google, Microsofts eigen Bing of een zoekmachine zoals DuckDuckGo gebruikt maakt daarbij niet uit. Zodra je een zoekopdracht ingeeft en op enter duwt, word je doorverwezen naar een pagina van de zoekmachine.

Er zijn een aantal redenen waarom Microsoft deze zoekbalk plots invoert. Voor gebruikers biedt de extra balk het voordeel dat URL’s en zoekopdrachten van elkaar gescheiden zijn. Dat maakt het heel wat makkelijker om een zoekopdracht bij meerdere zoekmachines te proberen. Verder is het gewoon handig dat de URL blijft staan wanneer je een zoekopdracht uitvoert. Vooral oudere gebruikers zullen de verandering kunnen smaken: in vervlogen Internet Explorer-tijden waren de zoek- en adresbalk namelijk altijd van elkaar gescheiden.

Reden onduidelijk

Microsoft keert dus, met andere woorden, een beetje terug naar vroeger. Waarom het bedrijf dat exact doet is echter een raadsel. Het is goed mogelijk dat het zijn Edge-browser interessant wil maken voor een groot publiek en daarom functies als deze invoert. Een andere mogelijkheid is dat Microsoft de nieuwe zoekbalk wil gebruiken om zijn Bing-zoekmachine meer in de kijker te zetten.

Een ding staat vast: wie niet kan werken met de nieuwe zoekbalk, kan die gewoon uitzetten in de instellingen. De adresbalk zal dan de functie van de zoekbalk overnemen, zoals je dat vandaag gewoon bent.

Wanneer de nieuwe zoekbalk zijn intrede in de browser maakt, is op dit moment nog ongeweten. Aangezien slechts enkele Windows-testers de nieuwe functie zijn verschijnen, kan het nog wel even duren vooraleer jij ze ook ziet verschijnen.

Uitgelicht artikel DSA onderzoek iMessage, Bing en Edge vallen niet onder Europese DMA-regels

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business