Nieuws

Apple lanceert Sports-app voor iOS en iPadOS

Apple
© Unsplash / Zhiyue
Apple Sports houdt gebruikers up-to-date over alle belangrijke sportcompetities, waaronder de Premier League. Voorlopig is de app niet in België en Nederland beschikbaar.

Met Apple Sports krijgen gebruikers toegang tot real-time scores, statistieken en de mogelijkheid om te wedden op diverse wedstrijden. Gebruiksgemak staat voorop: op het startscherm treffen gebruikers direct hun favoriete sportcompetities én de bijbehorende scores aan. Die scores worden real-time bijgewerkt, aldus Apple.

© Apple

Momenteel biedt Apple Sports toegang tot statistieken van onder meer de NBA, de Bundesliga en de Britse Premier League. Ook het Franse Ligue 1 en de Italiaanse Serie A zijn in de app te vinden – het aanbod is verder grotendeels gericht op de Amerikaanse markt. Zo tref je in Sports ook nog MLS, NCAA (basketbal), NHL en Liga MX aan. Belgische en Nederlandse sportcompetities hoeven voorlopig niet te worden verwacht.

Apple zegt dat additionele competities mettertijd worden toegevoegd aan Sports. MLB, NFL, NCAAF, NWSL en WNBA staan in elk geval op de planning.

Livestreams in Apple Sports

Sports integreert verder de mogelijkheid om weddenschappen aan te gaan. Ook is het mogelijk om livestreams van bepaalde sportwedstrijden te volgen via de app. Let wel, hiervoor geldt dat je in sommige gevallen een abonnement moet afsluiten. Verder moet je toestel ten minste iOS 17.2 draaien.

Voorlopig kunnen we daar in België en Nederland nog niet van profiteren. Sports komt eerst in Canada, de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk beschikbaar. Over een introductie in België en Nederland doet de elektronicagigant geen uitspraken.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business