Nieuws

Apple start uitrol iOS 17.2, dit moet je weten

iOS 17 installeren
© Unsplash/Szabo Viktor
iOS 17.2 rolt sinds maandag uit naar ondersteunde iPhones. Met de update krijgen de smartphones onder meer toegang tot Apples langverwachte Journal-app.

Tijdens de aankondiging van iOS 17 beloofde Apple een Journal-app uit te brengen. De applicatie zou met een toekomstige iOS-update volgen. Dat is iOS 17.2 gebleken. Wie de update installeert, ziet het nieuwste stukje software meteen op zijn startscherm verschijnen. Staat je iPhone in het Nederlands ingesteld, dan heet de app overigens niet ‘Journal’ maar ‘Dagboek’.

Volgens Apple helpt Dagboek bij het versterken van je mentale welzijn. Hiervoor biedt het suggesties aan voor gebeurtenissen waarop je kan terugblikken. Nam je bijvoorbeeld een aantal foto’s die dag, dan voegt Journal die toe als onderwerpsuggestie. Ook muziek die je via Apple Music geluisterd hebt en sportactiviteiten kunnen dienen als onderwerpsuggestie. Buiten die suggesties kunnen gebruikers ook zelf een onderwerp inbrengen om over te schrijven. De suggesties dienen dan ook als schrijfhulp.

Apple meldt in de updatenotities verder dat gebruikers hun dagboek kunnen afsluiten met Touch ID of Face ID. Het is verder mogelijk de verhalen te synchroniseren naar iCloud. Die dagboekitems slaat iCloud op met encryptie; anderen kunnen dus niet zomaar aan je dagboekverhalen komen.

Action Button-mogelijkheden

Gebruikers met een iPhone 15 krijgen met iOS 17.2 nog toegang tot een nieuwe optie voor de Action Button. Met één klik op de knop kunnen ze de vertaalmodus inschakelen om snel spraak te vertalen.

Ook Spatial Video is eveneens exclusief aan de iPhone 15-serie. Specifiek gaat het om de iPhone 15 Pro en Pro Max. Die toestellen kunnen voortaan 3D-video opnemen. Vervolgens kunnen ze die 3D-video afspelen op de Apple Vision Pro. Zonder die MR-bril heb je helaas vrij weinig aan deze optie.

Vernieuwingen iOS 17.2

Er zitten ook enkele kleine vernieuwingen in iOS 17.2. Eerder schreven we al over de komst van een extra beveiligingslaag in iMessage, extra functies voor Apple Music en nieuwe weerwidgets. Verder biedt iOS 17.2 ook meteen ondersteuning voor de nieuwe Qi2-standaard voor draadloos opladen – althans, als je een iPhone 13 of iPhone 14 bezit. Oudere telefoons worden niet ondersteund.

Apple is maandagavond begonnen met de uitrol van iOS 17.2. Op de redactie bleek de OS-update meteen beschikbaar. Om de update te installeren navigeer je naar de instellingen van je iPhone, gevolgd door Algemeen -> Software-update. Laat het menu zoeken naar de update en tik op “Werk nu bij”.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business