Nieuws

iOS 17.2 brengt Qi2 draadloos laden naar iPhone 13 en 14

iOS 17.2
© Apple
Apple brengt het Qi2 draadloos laden van de iPhone 15 via iOS 17.2 naar de iPhone 13 en 14. Zij zullen straks ook aan 15 W draadloos kunnen opladen.

De iPhone-bouwer wist ons bij de iPhone 15 al lichtjes te verrassen met ondersteuning voor Qi2. Dat is een standaard voor draadloos opladen die hogere snelheden biedt dan voorheen mogelijk was bij iPhones. 9to5Mac spotte de ondersteuning in de release notes van iOS 17.2 release candidate. Die vermelden “Qi2-oplaadondersteuning voor alle iPhone 13- en 14-modellen”.

Voorheen was opladen aan 15 W enkel mogelijk met gecertificeerde MagSafe-laders. Goedkopere MagSafe-compatibele laders zijn altijd beperkt geweest tot 7,5 W. Dankzij de Qi2-standaard zullen meer consumenten toegang krijgen tot snel draadloos laden. Fabrikanten zullen immers niet meer hoeven te betalen voor MagSafe-certificering.

Opladen aan 15 W met iOS 17.2 

In theorie zouden dus alle iPhones vanaf de iPhone 13 aan 15 W kunnen opladen, al werd de laadsnelheid niet expliciet vermeld in de bewuste release notes voor iOS 17.2. Daar komen we wellicht achter wanneer Apple de nieuwste versie van de firmware uitrolt naar alle gebruikers, mogelijk al over enkele dagen.

Qi2 werd voor het eerst aangekondigd op de Consumer Electronics Show van 2023. Toen liep de technologie in de kijker als alternatief voor snel draadloos opladen, ook voor Androidtelefoons. Qi2 maakt gebruik van een ‘Magnetic Power Profile’ om compatibiliteit tussen telefoons en laders te garanderen. Hoewel de laadsnelheid voorlopig tot 15 W kan gaan, zullen toekomstige versies van de standaard de laadsnelheden “ruim boven de 15 W laten uitstijgen”, aldus het Wireless Power Consortium (WPC).

Naar verluidt gaan fabrikanten als Anker hun eigen Qi2-compatibele accessoires op de markt brengen tegen de feestdagen. De nieuwste standaard voor snel draadloos opladen zal wellicht ook in de belangstelling staan op de CES van 2024, volgende maand.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business