Nieuws

WhatsApp laat gebruikers nu standaard foto’s versturen in HD-kwaliteit

whatsapp
© iStock / stockcam
WhatsApp maakt het met een nieuwe instelling heel wat makkelijker voor gebruikers om afbeeldingen in HD-kwaliteit te versturen.

Afbeeldingen delen via chatapplicaties of sociale media: voor wie de optimale kwaliteit wil behouden, is het eigenlijk geen optie. Chatdiensten als WhatsApp en Messenger maken de afbeeldingen namelijk automatisch een pak kleiner. Dat helpt mobiele data besparen, maar legt ook minder druk op de servers. Bij WhatsApp zien ze in dat foto’s in hoge kwaliteit versturen geen overbodige luxe is en wordt de mogelijkheid voortaan standaard aangeboden.

Afbeelding als document

Wie een beetje creatief te werk ging, kon al afbeeldingen in hoge kwaliteit versturen via WhatsApp. In plaats van de afbeelding als dusdanig te delen, zou je de afbeelding daarvoor moeten delen als document. Voor meeste gebruikers is dat niet ideaal, vooral omdat foto’s en bestanden op een heel andere manier opgeslagen worden. In de laatste bètaversie van de chatdienst zit een optie die je automatisch afbeeldingen in hoge kwaliteit laat sturen.

Focus op gesprek

Daarbij zal je niet langer voor elke foto de HD-instelling moeten activeren. In plaats daarvan voegt WhatsApp een nieuwe instelling toe onder ‘Opslag en data’. Daar kan je handig kiezen in welke kwaliteit foto’s standaard verstuurd moeten worden. Let wel op: indien je voor een bepaalde afbeelding de HD-instelling toch nog uitzet, zal WhatsApp die keuze onthouden. Kortom: de app zal dan alle foto’s in standaardkwaliteit versturen tot je de HD-instelling weer aanvinkt.

Op die manier haalt WhatsApp een vervelende stap weg voor wie regelmatig foto’s verstuurt via WhatsApp. Gebruikers kunnen daardoor focussen op hun gesprek, in plaats van op de kwaliteit van verstuurde afbeeldingen. De functie is momenteel in ontwikkeling en zit dus nog niet in de standaardversie van WhatsApp die je uit de Play Store kan downloaden. De functie zit momenteel alleen in Android-versies van de app, al is het goed mogelijk dat die later ook naar gebruikers op iOS komt.

De nieuwe HD-instelling is wel niet helemaal perfect. WhatsApp zal de foto namelijk nog steeds comprimeren, waardoor bepaalde informatie verloren kan gaan. Wie afbeeldingen wil versturen met volledig kwaliteitsbehoud, zal ze moeten blijven versturen als document.

Uitgelicht artikel whatsapp WhatsApp gaat je profielfoto beter beschermen tegen misbruik

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business