Nieuws

Instagram laat je weldra locatie vrienden volgen

Instagram logo met blauwe achtergrond
© Unsplash
Instagram werkt aan de mogelijkheid om de locatie van je volgers real-time te volgen via de Friend Map. Meta kopieert de functie van Snapchat, die je eveneens je vrienden laat volgen.

Voorlopig bevindt de ‘Friends Map’ zich nog in de testfase. Het is dus nog niet zo dat je de kaart al direct tegenkomt. Dat meldt tipster Alessandro Paluzzi via X. Paluzzi meldde eind vorig jaar voor het eerst dat Instagram de kaartfunctie in ontwikkeling had. Ditmaal toont de tipster afbeeldingen van de functie in actie. De afbeeldingen zijn puur een introductie tot de Friend Map-functie.

Daarin legt Meta uit dat je voortaan je locatie met je volgers kunt delen via Friend Map. Omgekeerd kunnen anderen ook hun locatie voor jou openstellen. Volgens de functie zie je waar een volger zich bevindt – ook krijg je te zien wanneer diegene voor het laatst online is geweest op Instagram. Of Instagram die informatie ook weergeeft als je je online status hebt uitgeschakeld, is niet bekend.

Deel Notes op de Friend Map

Duidelijk is wel dat je verder ook locatiegebonden ‘Notes’ kunt achterlaten. Momenteel is de Notes-functie nog beperkt tot de DM-sectie van Instagram. Deze verschijnen dus weldra ook in Friends Map. Verder wordt alles dat je met een locatietag deelt via Instagram aan de kaart gekoppeld. Ook dat is niet nieuw: Snapchat biedt je al de mogelijkheid om Snaps te koppelen aan specifieke locaties.

Vast staat in ieder geval dat Instagram je locatiegegevens end-to-end versleutelt. Kortom: anderen kunnen niet zomaar je real-time locatie achterhalen. Ook kun je een Ghost Mode activeren waarmee je je huidige locatie sowieso kunt verbergen.

Bètatesten zijn aanstaande

De tijd zal moeten uitwijzen wanneer Instagram de Friend Map uitbrengt. Lang zou dat niet moeten duren: gezien de staat van de UI lijkt de ontwikkeling al vergevorderd. Daarmee verwachten we dat Meta ergens de komende weken start met open bètatesten van de functie om je locatie te delen.

instagrammobielontspanningsnapchatsociale media

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals