Nieuws

Chrome-update laat je zoeken met slechte internetconnectie

chrome
© Google
Google heeft zopas een drietal updates aangekondigd voor Google Chrome. Zo komen er nieuwe zoeksuggesties voor desktop. Op je smartphone zal je toch kunnen blijven zoeken als je een slechte internetverbinding hebt.

Het leeuwendeel van de driedelige update draait dus rond zoeksuggesties. Dat zijn de termen en zinnen die verschijnen wanneer je iets in de zoekbalk van Google of Chrome begint te tikken. Die suggesties moeten je sneller helpen zoeken. Een aantal features mikt op de iOS- en Android-apps, terwijl anderen ook zullen opduiken in de desktopversie van Google Chrome.

Zoeksuggesties in Chrome voor desktop

Een eerste onderdeel van de update zijn de nieuwe zoeksuggesties in de desktopversie van Chrome. Bovenop de bestaande functionaliteit, waarbij de browser je zoekgeschiedenis onthoudt en die gebruikt om je zoeksuggesties te sturen, zal je rechts nog meer opties terugvinden om je zoekopdracht automatisch te laten invullen, onder de noemer ‘Mensen zoeken ook naar’.

Beter zoeken in iOS en Android

Wie Google Chrome op zijn iOS- of Android-toestel gebruikt, zal meer afbeeldingen te zien krijgen in de zoeksuggesties. Voordien verschenen die alleen als ze helemaal overeenkwamen met je zoekterm. Nu zal Chrome je sneller gerelateerde afbeeldingen laten zien van voorwerpen waar ook vaak naar gezocht wordt.

zoeksuggesties Chrome iOS Android
© Google

Tot slot wordt de smartphone-app van Chrome geoptimaliseerd voor slechte internetverbindingen. Dat kan van pas komen wanneer je met het openbaar vervoer reist, of op een plek bent met slechte mobiele dekking. Hoe dat technisch in zijn werk gaat, heeft Google nog niet verduidelijkt. Ongetwijfeld zal je toch een minimum aan mobiele connectie moeten hebben om search te laten werken.

Alle drie de features worden vanaf vandaag uitgerold in de nieuwste versies van Google Chrome voor desktop en smartphones.

Uitgelicht artikel Chromecast met Google TV NIEUWS Chromecast met Google TV ontvangt eindelijk Fast Pair

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business