Nieuws

Apple schrapt lente-evenement en lanceert nieuwe iPads online

iPad Apple
© iStock / borchee
Dit jaar zal Apple geen lente-evenement organiseren. In plaats daarvan lanceert het nieuwe iPads en Macbooks op een online-event.

De kalender van Apple ziet er elk jaar ongeveer hetzelfde uit, met evenementen die min of meer in dezelfde tijdspanne vallen. Tijdens het Spring-evenement van dit jaar zou Apple nieuwe iPads uit de doeken doen. Een precieze datum voor dat evenement is echter niet gekend, en het ziet ernaar uit dat die ook niet zal komen.

Volgens Apple-analyst Mark Gurman zou Apple het evenement deze keer namelijk overslaan. Normaal gezien gaat het om een groot evenement waarvoor het merk heel wat journalisten en ontwikkelaars uitnodigt. Dat is dit jaar niet het geval: Gurman rapporteert dat Apple de nieuwe producten online lanceert. In plaats van met een uitgebreide Keynote-presentatie, zal het dat met video’s en ander marketingmateriaal doen.

Tweede jaar op rij

Het is niet de eerste keer dat Apple het lente-evenement overslaat. Vorig jaar liet de iPhone-fabrikant ook al na om de lentebijeenkomst in te plannen. Dit jaar is de beslissing echter opmerkelijker: naast een lijn nieuwe iPads wordt verwacht dat Apple een nieuwe MacBook Air laat zien, met M3-chip.

Naar alle verwachting komen die Macbook Air-modellen in twee groottes beschikbaar: 13 inch en 15 inch. De iPad zou over de gehele lijn opgefrist worden. Bovendien zou er van de iPad Air nu ook een groter model verschijnen, van 12,9 inch. Ter vergelijking: huidige iPad Air-modellen zijn 9,74 of 7,02 inch groot. Het nieuwe model wordt dus een stuk groter dan de voorgangers.

Eerder vroeg dan laat

Die nieuwe apparaten zal je wel online moeten leren kennen, zonder Keynote-presentatie van Tim Cook of zijn collega’s. Dat zou eerder snel kunnen gebeuren: MacRumors schat dat de nieuwe producten deze week nog gelanceerd worden. Mark Gurman houdt het dan weer op ergens deze of volgende maand.

Waarom Apple het lente-evenement schrapt is niet geweten. Ook of er gevolgen zijn voor toekomstige evenementen is niet geweten. Hoe dan ook: de programmawijziging mag gerust opmerkelijk heten.

Uitgelicht artikel iPads Sideloaden van apps enkel voor iPhones, niet voor iPads

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business