Apple onthult krachtigere Macbook Air met M3-chip

Apple MacBook Air M3
© Apple
Apple heeft maandag de MacBook Air-serie geüpgraded met M3-chips. De nieuwe MacBook Airs zijn vanaf 8 maart verkrijgbaar in België en Nederland.

Apple introduceerde iets minder dan twee jaar geleden de M2-aangedreven MacBook Air. Nadat de MacBook Pro en iMac vorig jaar een M3-upgrade kregen, is het nu de beurt aan de MacBook Air. De verbeterde Apple Silicon-chip arriveert in zowel de 13- als 15-inch-versies van de Air.

Beste consumentenlaptop voor AI

Apple claimt dat de MacBook Air met M3-chips tot 60% sneller is dan M1-aangedreven MacBooks. Vergeleken met recente Intel-varianten is de Apple Silicon M3 zelfs tot 13 keer zo snel. De chipset is daarnaast ook een stuk zuiniger dan zijn voorgangers. De chip is gemaakt op het zuinige 3nm-procedé van TSMC, waardoor de batterij tot 18 uur meegaat. Dit is zo’n 6 uur langer dan MacBook Airs met Intel-processoren. Vergeleken met de M2-aangedreven Air is de batterijduur overigens gelijk.

De hoeveelheid aangeboden opslag (tot 2 TB) en werkgeheugen (tot 24 GB) is gelijk aan de M2-varianten. Apple heeft geen wijzigingen doorgevoerd aan de lcdschermen van de Air, en de aluminium behuizing is eveneens gelijk aan de M2 MacBook Air.

Wi-Fi 6E en AV1

Er is ditmaal wel ondersteuning aanwezig voor Wi-Fi 6E, de AV1-codec en hardwarematige ray-tracing. Apple noemt de MacBook Air met M3-chipset ook de “beste consumentenlaptop ter wereld voor AI”. Een gewaagde bewering, die het ondersteunt met een “snellere en efficiëntere Neural Engine met 16 rekeneenheden”, evenals AI-versnellers in de CPU en GPU.

Prijzen en beschikbaarheid

De MacBook Air met M3-chips is vanaf 8 maart beschikbaar in België en Nederland. Consumenten kunnen de 13- en 15-inch-varianten vanaf 4 maart pre-orderen.

Prijzen beginnen bij € 1.299 voor de 13-inch MacBook Air, terwijl de basisversie van de 15-inch MacBook Air € 1.599 kost. Studenten en medewerkers in het onderwijs kunnen de MacBook Air aan een lagere prijs bestellen.

appleapple siliconm3macbookmacbook air

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals