Nieuws

Instagram laat je privéberichten aanpassen

Instagram
© Meta
Meta heeft een software-update uitgerold voor Instagram die het mogelijk maakt om privéberichten aan te passen. Wijzigingen moet je wel binnen de 15 minuten uitvoeren.

Voor het eerst sinds 2013, toen Instagram privéberichten introduceerde, kan je een verstuurd chatbericht aanpassen. Hoe dat werkt? Van zodra je je blunder opgemerkt hebt (of bepaalde informatie toch liever niet deelde of anders verwoordde), kan je met je vinger het bewuste bericht ingedrukt houden om een drop-downmenu tevoorschijn te halen. Het vanzelfsprekende ‘edit’ laat je je bericht herformuleren. Opvallend: de ontvanger krijgt geen melding te zien van aanpassingen. Verstuurde je een ongelukkig bericht en heeft de ontvanger het nog niet gelezen, dan kan je binnen het kwartier dus nog je vel redden.

Privéberichten vastpinnen

De Instagram-update brengt nog een nieuwe feature met zich mee. Zo wordt het voortaan mogelijk om maximaal drie van je favoriete privéberichten vast te zetten, bovenaan je lijst met conversaties. Dat kan handig zijn wanneer je veel berichten ontvangt en je enkele conversaties wel graag nauwlettend in het oog wil houden, zonder dat die verloren gaan in de massa. Een conversatie vastzetten kan zowel voor één-op-ééngesprekken als groepschats. Houd de tab met chats ingedrukt, wacht op het drop-downmenu en kies ‘vastzetten’.

© Meta

Verder wordt het na de update ook eenvoudiger om leesbevestiging aan of uit te zetten. De rest van de nieuwigheden is puur cosmetisch. Er zijn enkele nieuwe thema’s (en animaties) om het menu met privéberichten op te leuken. En je kan je favoriete stickers ook opslaan in je DM’s om ze snel terug te vinden.

Uitgelicht artikel Instagram logo met blauwe achtergrond Instagram laat je weldra locatie vrienden volgen 

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business