Nieuws

Muziekstreamingdienst TIDAL wordt goedkoper

Tidal
© TIDAL
Muziekstreamingdienst TIDAL maakt bekend dat het een prijswijziging doorvoert. Daarbij veranderen zowel de soorten abonnementen die het aanbiedt, maar ook de prijzen ervan.

De muziekstreamingdienst TIDAL werd in 2014 opgericht door een Zweeds bedrijf, Aspiro. De dienst zette van begin af aan stevig in op het uitbetalen van artiesten. Het platform betaalt meer royalty’s dan eender welk ander platform, en kreeg daarom ook steun van heel wat muzikanten.

Inmiddels wordt duidelijk dat TIDAL het steeds moeilijker heeft om te concurreren met giganten als Spotify en Apple Music. Eind vorig jaar liet het Noors-Amerikaanse bedrijf nog tien percent van zijn werknemers vertrekken om te besparen. Om beter te kunnen concurreren met de gevestigde macht van Spotify en Apple, past het merk zijn strategie aan.

Hifi en Hifi Plus

Momenteel biedt TIDAL twee soorten abonnementen. Met het Hifi-abonnement dat 10,99 euro per maand kost krijg je toegang tot de muziekbibliotheek met hoge geluidskwaliteit. Wie niet tevreden is met 16-bits geluid en een sampling rate van 44,1 kHz, kan het Hifi Plus-abonnement afsluiten. Dat kost momenteel 19,99 euro per maand en biedt 24-bitsgeluidkwaliteit met een sampling rate van 192 kHz – ideaal voor wie een hoogwaardig audiosysteem in huis heeft. Daarnaast biedt het duurdere plan ook andere formaten aan, zoals Dolby Atmos en Master Quality Authenticated-opnames.

Vanaf 10 april 2024

Dat is de huidige situatie, maar die wordt dus aangepast. Tidal zal vanaf 10 april 2024 nog maar één plan aanbieden: het TIDAL Individual-plan. Dat nieuwe plan zal evenveel kosten als het huidige Hifi-abonnement, maar je krijgt de betere geluidskwaliteit van Hifi Plus er binnenkort standaard bij.

Klanten die momenteel een Hifi Plus-abonnement hebben worden automatisch overgezet op het nieuwe, goedkopere plan. Tenminste: dat is het geval als je geen gebruikmaakt van de DJ-mogelijkheden die in TIDAL zitten. Daarvoor zal de streamingdienst binnenkort 9 euro per maand rekenen. Kortom: wie al eens plaatjes mixt blijft evenveel betalen, maar luisteraars zijn binnenkort goedkoper af.

Het nieuwe, individuele TIDAL-abonnement zal dus 10,99 euro per maand kosten. De prijs van het familie-abonnement blijft gelijk, aan 16,99 euro per maand. Ook daarmee krijg je vanaf 10 april 2024 toegang tot de betere geluidskwaliteit van het huidige Plus-abonnement.

Uitgelicht artikel JBL Authentics 300 JBL Authentics 300 review: klassieke look, modern geluid

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business