Bierbrouwer Duvel Moortgat staakt productie na cyberaanval

Duvel cyberaanval
© Unsplash/Call Me Fred
Belgische bierbrouwer Duvel Moortgat is in de nacht van dinsdag op woensdag getroffen door een cyberaanval. Woensdagmiddag is besloten de productie in meerdere brouwerijen te staken.

Duvel Moortgat meldt dat het in de nacht van dinsdag op woensdag door een cyberaanval is getroffen. De IT-afdeling werd vervolgens ingelicht, waarna de servers werden uitgeschakeld en de productie stilgelegd. Voorlopig geldt deze beperking enkel voor de brouwerijen van Duvel Moortgat in Puurs-Sint-Amands, Antwerpen, Achouffe en Oudenaarde. Ook het Amerikaanse dochterbedrijf Boulevard Brewing heeft besloten de productie te staken.

Ellen Aarts, woordvoerdster van Duvel Moortgat, zegt dat er sprake is van een ransomware-aanval. Bij dit soort aanvallen proberen hackers door te dringen tot de systemen van een bedrijf en data op die servers te versleutelen. Vervolgens eisen ze losgeld om de bestanden weer te ontsleutelen.

Wie er achter de ransomware-aanval zit, wordt nog onderzocht. Of er waardevolle bestanden verloren zijn gegaan, laat de bierbrouwer vooralsnog in het midden. Duidelijk is dat er gewerkt wordt aan het “zo snel mogelijk én veilig” herstellen van de systemen, zodat de productie hervat kan worden. Tot de systemen veilig hersteld zijn, ligt de productie in ieder geval stil.

Voldoende voorraad

De cyberaanval heeft voorlopig geen impact op de biervoorraad van Duvel Moortgat en retailers. Er is meer dan voldoende voorraad beschikbaar, benadrukt de woordvoerster.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business