Fitbit Premium en Nest Aware nu gratis bij Google One

Google One
© Google
Fitbit Premium en Nest Aware maken voortaan deel uit van het Google One-abonnement. Althans, dat geldt voor Britse klanten: in België moet je die abonnementen nog los afsluiten.

Het verhaal dat Google zijn One-abonnement wil uitbreiden, doet al langer de ronde. Google zou op termijn een ‘alles-in-een’-abonnement lanceren, inclusief een lidmaatschap op Nest Aware. Dat proces lijkt deze week in gang te zijn gezet in het Verenigd Koninkrijk met de introductie van een vernieuwd One Premium-abonnement, met ten minste 2 TB opslag én dus ook Fitbit Premium en Nest Aware.

Gebruikers kunnen aanvullend Nest Aware Plus als add-on opnemen in hun abonnement. Hiervoor betalen ze 5,99 Britse ponden per maand. Inbegrepen bij het Premium-abonnement is toegang tot de AI-chatbot Gemini Advanced. Dat is de meer geavanceerde variant van Gemini, vergelijkbaar met ChatGPT’s GPT-4 Turbo. Uiteraard krijgen gebruikers ook toegang tot andere extra’s van het One-abonnement, inclusief een reeks bewerkingsopties in Google Foto’s, de One VPN, Play Credits en Family Sharing.

Forse besparingen

One Premium-abonnees in het VK ontvangen stilaan meldingen dat ze meer functies krijgen binnen hun abonnement. Bestaande abonnementen bij Fitbit en Nest worden ook automatisch opgezegd – met flinke besparingen tot gevolg. Nest Aware kost aldaar 8 dollar per maand, terwijl ze voor Fitbit Premium 9,99 dollar betalen.

Vooralsnog is het One Premium-abonnement met Fitbit Premium en Nest Aware enkel beschikbaar in het Verenigd Koninkrijk. Of en wanneer het alles-in-een-abonnement ook België en Nederland zal komen, is nog onduidelijk. Voorlopig genieten we in België dus nog niet van deze besparing. Het One AI Premium-abonnement is hier al wel beschikbaar en kost 21,99 euro per maand. Vergeleken met het reguliere One Premium-abonnement krijg je daarmee dus toegang tot Gemini Advanced, Gemini in Google Workspace-diensten (zoals Gmail en documenten).

aifitbitfitbit premiumgoogleGoogle Onemobielnestnest aware

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals