Nieuws

Google werkt aan nieuw alles-in-een abonnement

Google
© Unsplash / Brett Jordan
Mogelijk werkt Google dus aan een nieuw alles-in-een abonnement. Het abonnement zou ook de Nest Aware-dienst omvatten, meldt 9to5Google dinsdag.

Google heeft zelf nog met geen woord gerept over een nieuw alles-in-een abonnement. Toch lijkt zo’n abonnement aanstaande, meldt de site, die informatie over Google’s plannen ontdekte in de Home-app. “Krijg meer voor minder als je Nest Aware, {X} TB data voor Foto’s, Drive en Gmail én meer bundelt”, staat te lezen in de code van Google’s Home-app.

Opvallend is dat de zoekgigant het abonnement rond de inclusie van Nest Aware te hebben gebouwd – een dienst voor eigenaren van Nest-beveiligingscamera’s, deurbellen en rookmelders.

Nieuw Google One-abonnement

Gebruikers die het Nest Aware-abonnement niet nodig hebben, zijn daardoor niets met zo’n nieuw abonnement. 9to5Google speculeert echter dat het abonnement Google’s bestaande Google One-abonnement opvolgt. One dient momenteel namelijk als defacto alles-in-een abonnement voor de belangrijkste Google-diensten.

Nochtans is het net zo goed mogelijk dat er een geheel nieuw, duurder One-plan komt en dat het bestaande One-abonnement blijft bestaan. Momenteel staan er vooral vraagtekens bij wat “en meer” inhoudt. Stilletjes hopen One-gebruikers dat Google ook YouTube Premium bundelt. We zien dat echter niet zo snel gebeuren en verwachten dat de zoekgigant doelt op extra’s als bewerkingsopties in Google Foto’s, Workspace Premium, zijn in-house VPN-dienst, darkweb-monitoring en korting in de Play Store.

RIP, Pixel Pass

De zoekgigant deed de laatste jaren overigens reeds ervaring op met een alles-in-een abonnement. De Pixel Pass, beschikbaar voor eigenaren van Pixel-toestellen, bood een overkoepelend plan voor Google One, YouTube Premium en Play Pass. In België en Nederland kwam dat abonnement nooit beschikbaar. Inmiddels is dat overigens wereldwijd het geval: in augustus werd het abonnement naar de Google Graveyard gestuurd.

Uitgelicht artikel YouTube Music Google Podcasts verdwijnt, dit moet je weten

Tijd zal moeten uitwijzen of er werkelijk een nieuwe abonnementsvorm op komst is én wat dit plan omvat. Tot die tijd neem je de informatie best met een korrel zout.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business