Gratis VPN-toegang komt naar goedkoopste Google One-formule

Google
Alle klanten van Google One beschikken voortaan over VPN-toegang. Voorheen kregen enkel abonnees op de duurdere formules toegang tot de VPN.

Google schrijft in een blogpost dat zijn VPN-dienst ‘VPN by Google One’ nu beschikbaar is voor alle One-abonnees. Voordien moesten klanten over het Premium-abonnement beschikken, dat 10 euro per maand kost, om gebruik te maken van Googles VPN.

Nu voegen de Basic en Standaard-abonnementen zich bij dat rijtje. Zulke abonnementen kosten 1,99 en 2,99 euro per maand respectievelijk, en komen met 100 GB en 200 GB aan extra opslagcapaciteit. Het Premium-abonnement dat dus een tientje per maand komt, biedt 2 TB cloudopslag en kwam tot op heden als enige met de VPN-functionaliteit.

Land instellen? Dat kan niet

Google lanceerde zijn VPN by Google One in 2020 en stelt deze inmiddels beschikbaar in 22 landen. België en Nederland maken onderdeel uit van die lijst; Luxemburg werd daar niet in opgenomen. Qua functionaliteit is Googles VPN wel relatief beperkt. Je kan de VPN gebruiken op je telefoon (Android en iOS), tablet (idem) en computer (Mac en Windows), maar kan bij het verbinden met de VPN niet selecteren met welk land je verbinding wenst te maken.

Gebruik je een VPN dus vooral om series te kijken die in het buitenland te kijken zijn, dan biedt deze VPN niet de garantie dat je daar ook echt van genieten. Volgens Google is dat ook niet de bedoeling van zijn virtuele tunneling. De zoekgigant legt namelijk de focus op de verhoogde veiligheid als je bijvoorbeeld openbare wifipunten op luchthavens gebruikt.

Extra Google One-functies

Google One moet je bovenal vooral nemen om het totaalpakket. Naast extra opslag voor Drive en Foto’s, krijg je via One namelijk ook toegang tot extra bewerkingsopties in Foto’s én dus bij elk plan de VPN. Ieder One-abonnement kan gedeeld worden met maximaal vijf mensen; dat geldt ook voor de VPN.

Je moet mogelijk nog wel even wachten tot je de VPN kan gebruiken als je het Basic of Standaard plan aanschaft: Google rolt de toevoeging de komende weken wereldwijd uit.

googleGoogle OneontspanningVPN

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bespaar tot 83% op Surfshark One

Bekijk prijzen