Nieuws

Google brengt Magic Eraser naar niet-Pixel telefoons

Google Pixel 6
© Unsplash
Googles Magic Eraser-functie in Google Foto's is voortaan ook beschikbaar voor gebruikers zonder Pixel-telefoon. Zij moeten dan wel over een Google One-abonnement beschikken.

Google lanceert regelmatig Pixel-exclusive functies in Google Foto’s. Meest recent, met de Pixel 7-reeks, kwam daar nog de zogenoemde Unblur-functie bij om wazige foto’s scherper te maken. Het softwarebedrijf introduceerde een jaar eerder, op de Pixel 6 (Pro), zijn Magic Eraser-optie in Foto’s. Net als de Unblur-optie was die optie exclusief aan het Pixel-gamma. Informatie die de zoekgigant toen vrijgaf suggereerde zelfs dat de Magic Eraser-optie een Tensor-chipset vereiste.

Magic Eraser voor iedereen

Inmiddels lijkt de situatie te zijn veranderd: Google stelt de Magic Eraser namelijk ook beschikbaar voor niet-Pixel-toestellen. Ook kondigt het bedrijf aan dat oudere Pixel-toestellen voortaan van de optie gebruik kunnen maken. Gebruikers zonder Pixel-toestel bekomen de functie wel alleen als zij het Google One-abonnement afnemen. Bezit je een Pixel, dan is de functie – onafhankelijk van hoe oud je telefoon is – gratis beschikbaar in het bewerkingstabblad van Google Foto’s.

Volgens Google komt de functies dus ook naar ‘oudere Pixel-telefoons’. Of ook de originele Pixel uit 2016 wordt ondersteund is niet bekend. Het bedrijf bevestigde via Twitter wel alvast dat zijn Pixel 2-reeks ondersteuning biedt aan de Magic Eraser. Voor de optie is geen Android-update nodig: Google rolt de bewerkingsoptie uit via een update aan de Foto’s-app.

Concurrentie van Samsung

Het principe van de Magic Eraser doet denken aan content-aware fill van Photoshop. Hiermee kan je specifieke elementen uit het beeld verwijderen, zoals bepaalde personen die door beeld lopen. Voor dit principe maakt Google gebruik van machine learning-algoritmen om de invulling van uitgesneden elementen te bepalen. Hoewel dit soort functies steeds accurater worden, hangt het resultaat steeds af van de situatie en daarmee hoe lastig het object op te vullen is. Samsung lanceerde verleden jaar op zijn Galaxy S22 Ultra een soortgelijke functie genaamd Object Eraser.

Vermoedelijk haalt Google over enkele jaren ditzelfde trucje uit met Photo Unblur. Hoewel je voor die optie nu nog een Pixel 7-serie telefoon moet hebben, is het aannemelijk dat de functie ook naar het Google One-kamp komt.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business