Nieuws

Chrome verandert binnenkort websites in apps op pc

Chrome 99
Binnenkort zal Google Chrome het mogelijk maken om elke webpagina als een desktop-app te installeren, net zoals Safari dat doet.

De nieuwe functie werd opgemerkt door X-gebruiker Leopeva64 in de nieuwste Chrome Canary-build op Windows. Die bevat vanaf nu een optie om een webpagina te installeren als app. Daarna kan je de website dus gebruiken zoals het een app zou zijn, vanaf je desktop.

Om de functie te activeren, moet je eerst twee flags aanzetten: chrome://flags/#web-app-universal-install en chrome://flags/#shortcuts-not-apps. Daarna kan je de functie terugvinden onder Instellingen -> Opslaan en delen. Dit is enkel mogelijk in de bètaversie, Canary.

In de webapp zelf kan je verschillende functies gebruiken zoals Afdrukken of Casten. Ook is er een eenvoudige werkbalk waarmee je kan navigeren. Wanneer de functie beschikbaar wordt voor het grote publiek, is nog niet bekend.

Chrome Web Store

Google’s webbrowser had een eigen app store, maar stopte na een tijdje met apps aan te bieden. Daarnaast had het ook een probleem met malware. Nu is er een nieuwe versie van de Chrome Web Store, maar enkel voor extensies en thema’s. Binnenkort kunnen we misschien toch weer apps gebruiken van de webbrowser, maar op een andere manier.

appchromeChrome Canarydesktop

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals