Nieuws

Meta lanceert Threads-app voor Windows

Threads
© Unsplash / Dave Adamson
Meta-CEO Mark Zuckerberg heeft woensdagavond via Threads bekendgemaakt dat er een Threads-app in de Microsoft Store staat.

In de basis is de ervaring in de Threads-app identiek aan die in een webbrowser. Threads wordt zelfs in Edge geladen. Het voordeel is wel dat de Threads-app je niet zomaar zal uitloggen. Bovendien heeft de Threads-app voor Windows geen URL-balk, waardoor je iets meer ruimte overhoudt voor berichten.

Om de Threads-app te kunnen installeren, moet je minstens op Windows 10-versie 19041.0 draaien. Gebruikers op Windows 11 kunnen de app sowieso downloaden, ongeacht de versie. Verder moet de pc ten minste 2 GB RAM bevatten en 0,7 MB opslagruimte bieden (of meer). Voorlopig is de Windows-app alleen te gebruiken in het Engels. Of en wanneer de app ook in het Nederlands te gebruiken zal zijn, is niet bekend.

Succesvol Meta-platform

Threads is mogelijk een van de meest succesvolle productlanceringen van Meta in jaren. Kort na de lancering vergaarde het platform al miljoenen gebruikers. Intussen heeft Threads al zo’n 130 miljoen maandelijks actieve gebruikers (MAU’s). Hoewel het platform leek te sputteren na de introductie in onder meer de VS, heeft de introductie in Europa een forse groeispurt opgeleverd.

Markant is dat vooral jongeren Threads gebruiken. Bij de introductie werd juist nog verwacht dat het platform vooral gebruikers van Facebook zou wegtrekken. Hoewel ook die gebruikers steeds vaker actief zijn op Meta’s platform, zorgt de koppeling met Instagram ook voor veel interesse onder jongeren.

Nieuwe Threads-functies

Dat succes heeft Threads deels te danken aan de snelle ontwikkelcycli. Vorige week introduceerde Threads de mogelijkheid om berichten als concept op te slaan. Ook kan je nu vanuit de app foto’s maken. Eerder voldeed het al aan het verzoek van gebruikers om Threads-accounts los van Instagram-accounts te kunnen verwijderen en introduceerde het bladwijzers, hashtags en vertaalmogelijkheden.

ontspanningsociale mediathreads

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Korting bij Dreame!

Korting bij Dreame!

Bekijk de deals