Nieuws

BOE en Honor teasen uniek dual-layer oledscherm

Oledscherm BOE voor Honor
© BOE/Honor
Schermfabrikant BOE heeft een nieuw oledscherm uitgebracht dat “tot zes keer langer” meegaat dan bestaande oledpanelen. Honor is de eerste fabrikant die dit schermtype gebruikt.

Honor teaset de komst van dit nieuwe schermtype in een bericht op Weibo. In welke smartphone de nieuwe BOE-panelen terechtkomen, laat Honor nog onbenoemd. Vermoedelijk gaat het om de Magic 6 Ultimate, het absolute topmodel van de Magic 6-reeks. Eerder introduceerde Honor in die reeks al de Magic 6 Pro. Dat toestel zal binnenkort ook in België en Nederland op de markt komen.

Volgens de teaser is de levensduur van het oledscherm van BOE “met 600% verbeterd”. Ook zijn de schermen “40% efficiënter”, wat dan weer zorgt voor een langere batterijduur. Onduidelijk is hoe de vergelijking exact is opgezet. Zulke getallen klinken indrukwekkend, maar hebben geen waarde als je geen achtergrondinformatie meekrijgt. Het lijkt ons logisch dat de vergelijking is gemaakt met BOE’s schermen van de voorgaande generatie, maar dat is dus niet zeker.

Indrukwekkende innovaties

Het is in elk geval niet de eerste keer dat BOE het afgelopen jaar indrukwekkende innovaties presenteert. In samenwerking met OnePlus en OPPO introduceerde BOE een oledscherm met een piekhelderheid van 4.500 nits. Ook biedt het scherm een indrukwekkende PWM-verversing van 2.160 Hz.

BOE staat intussen internationaal onder druk vanwege vermeend patentmisbruik. BOE zou patenten van Samsung gebruiken voor de ontwikkeling van zijn eigen oledschermen. Hierdoor zou het Chinese BOE zijn oledpanelen illegaal verkopen, meent Samsung. Vandaar dat het hoopt dat de rechters met een verkoopverbod komen. Nochtans lijkt het bedrijven als Apple er niet van te weerhouden om bij BOE aan te kloppen. Ook Chinese fabrikanten als OnePlus, OPPO en dus ook Honor nemen graag de nodige oledpanelen af bij de schermfabrikant.

Honor Magic 6 Ultimate

Honor is op 18 maart de eerste smartphonefabrikant die het schermtype in gebruik neemt. Op die datum zou het merk in China ook de Magic 6 Ultimate lanceren. Qua formaat lijkt het toestel gelijk aan de Magic 6 Pro. Qua hardware zijn er de nodige verschillen te noemen. Buiten het scherm zou ook de cameraopstelling op de schop gaan.

In Europa zal de smartphone vermoedelijk arriveren als de Honor Magic 6 RSR. Daarvoor werkt de Chinese fabrikant samen met Porsche Design. Hoeveel het toestel gaat kosten, zal later nog moeten blijken. De Magic 6 Pro kost 1.299 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business