Nieuws

Honor lanceert Magic 6 Pro in België, dit moet je weten

Honor Magic 6 Pro
© Honor
De Honor Magic 6 Pro is zondagavond in Europa geïntroduceerd. Het vlaggenschip kost 1.299 euro en is vanaf maart ook in België verkrijgbaar.

Voorafgaand aan de start van het MWC in Barcelona introduceerde Honor de Magic 6 Pro. Eerder had Honor de smartphone al in China getoond. Zondagavond was het tijd voor zijn Europese debuut én die voor de Belgische markt. Honor brengt de Magic 6 Pro namelijk officieel naar België, terwijl over zijn voorganger nauwelijks werd gesproken in onze contreien. Hoeveel we over de Magic 6 Pro gaan horen, blijft door zijn prijskaartje van 1.299 euro ook maar de vraag.

66 watt draadloos opladen

Met de Magic 6 Pro opent de ex-Huawei-dochter de aanval op andere Android-vlaggenschepen. Op het vlak van hardware kan de telefoon in elk geval aardig meekomen. Onderhuids is de Snapdragon 8 Gen 3 aanwezig, gekoppeld aan 16 GB RAM en 1 TB opslaggeheugen. Ook tref je er nog een 5.600mAh-batterij aan, met 80 watt bedraad en 66 watt draadloos snelladen. Honor benadrukt tijdens de aankondiging dat het om een zogeheten silicon-koolstofaccu gaat. Dat zou de accu efficiënter maken en zijn levensduur verlengen.

Het 6,8-inch-oledscherm van de Honor Magic 6 Pro moet eveneens buitengewoon efficiënt zijn. Het scherm ondersteunt ook variabele beeldverversing van 10 tot 120 Hz (LTPO), en haalt volgens Honor een piekhelderheid (HDR) van 5.000 nits. Qua software draait het toestel op Honors MagicOS, dat op Android 14 gebaseerd is. Europese exemplaren van de Magic 6 Pro bevatten uiteraard de Play Store.

Bekroond (camera)systeem

Honor legt met zijn Magic-lijn graag de nadruk op zijn camerasystemen. Op de Magic 6 Pro bestaat dit systeem uit een 50MP-hoofdcamera, 180MP-periscoopcamera (2,5x optische zoom) en een 50MP-groothoekcamera. Zulke cijfers zeggen in de basis maar vrij weinig. Testen van DXOMark wijzen alvast uit dat het een stevig camerapakket uit: het toestel won Gold-awards voor zowel de camera’s aan de achterzijde als de selfiecamera.

Niet alleen de camera’s zijn bekroond. Ook het scherm, het geluid en de batterij wisten DXOMark te overtuigen. Binnen elke categorie kreeg het toestel een Gold-award. Een stevige prestatie waar het Chinese merk maar al te graag mee uitpakt.

Verkrijgbaar in België

Uiteraard moeten zulke awards altijd met enige mate van terughoudendheid worden bekeken. Het gaat hier om een organisatie die smartphones test die het binnenkrijgt of belangrijk acht. Toestellen die wellicht net zo sterk scoren maar niet worden getest, dingen dus niet mee in de ranking.

Als het je heeft overtuigd moet je nog even wachten. Honor brengt de Magic 6 Pro in maart in België en Nederland op de markt. De telefoon kost bij zijn introductie 1.299 euro.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Ga jij apps uit alternatieve appstores installeren?

  • Nee, App Store of Play Store is goed genoeg (57%, 109 Votes)
  • Alleen als ik een app écht nodig heb (29%, 56 Votes)
  • Ja, ik wil apps van andere bronnen installeren (14%, 27 Votes)

Aantal stemmen: 194

Laden ... Laden ...
69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business