Nieuws

Honor Magic 5 Pro vanaf 6 april beschikbaar in Europa

Honor Magic 5 Pro
Honor heeft de Magic 5 Pro onder het doek vandaan gehaald. Van dit vlaggenschip is onbekend of hij ook in België verschijnt.

Het is tijd voor de tweede vlaggenschipreeks van het nieuwe Honor. Het merk dat ooit onder bewind van Huawei stond, vaart inmiddels zijn eigen koers en zet daarbij ook in op de Europese markt. Voor het eerst sinds de sancties tegen Huawei in 2019 stond Honor dan ook weer op het podium tijdens het MWC in Barcelona. Een presentatie waarin twee producten het voortouw voerden: de Magic 5 Pro en Magic Vs.

Huawei-tijdperk is voorbij

Het laatstgenoemde toestel is eigenlijk niet zo nieuw meer. Honor lanceerde het vouwbare toestel verleden jaar in China, en introduceert de Magic Vs nu dus ook in Europa. Wat de Honor Magic 5 Pro betreft: die maakt tijdens het MWC 2023 wel zijn debuut. Het design van het nieuwe toestel wijkt op eerste zicht weinig af van zijn voorganger, de Magic 4 Pro, maar neemt wel afstand van het camera-ontwerp dat veel direct afkomstig leek van de hand van ex-Huawei-ontwerpers.

De cameramodule krijgt hierdoor hetzelfde kleurtje mee als het glazen paneel achterop. Wat verder opvalt aan de Magic 5 Pro is dat er minder camera’s aanwezig zijn. De module achterop bevat nog 3 sensors – een 50 MP-hoofdcamera, 50 MP-groothoekcamera en tot slot een 50 MP-telefotocamera met 3x optische zoom. Voorop vind je de 12 MP-selfiecamera, aangevuld met een 3D-dieptesensor.

Opgefriste Honor Magic 4 Pro

Die sensoren bevinden zich in een pil-vormige hole-punch-notch in het 6,81-inch AMOLED-scherm van de Magic. Het scherm biedt een variabele beeldverversing (LTPO) van 1 tot 120 Hz en haalt een piekhelderheid van 1.800 nits bij HDR-content. Honor meldt in zijn presentatie dat de kleuren van het scherm zijn gekalibreerd op 125 en 800 nits. Onder normale omstandigheden moet het OLED-paneel zo bijna altijd accurate kleuren (kunnen) tonen. Vermoedelijk kun je het kleurprofiel van het scherm zelf ook nog aanpassen via het instellingen-menu.

Het scherm is daarmee grotendeels gelijk aan dat op de Magic 4 Pro. Onder de motorkap zien we wel de nodige verschillen. Zo biedt het nieuwe vlaggenschip een Snapdragon 8 Gen 2-chipset. Het bedrijf stelt verder de Wifi-prestaties van de Magic 5 Pro flink te hebben verbeterd door te werken met een nieuwe antenne-structuur. Honor spreekt zelf over een “boost van 200 procent in Wifi-prestaties”, al zal de praktijk moeten uitwijzen of het verschil werkelijk zo groot is.

Honor Magic 5 Pro visueel

Ook de accuspecificaties bewijzen dat de Magic 5 Pro meer dan een ‘rebadged’ Magic 4 Pro is. De batterij heeft een capaciteit van 5.450 mAh, met oplaadsnelheden van maximaal 66 watt. Trager dan op zijn voorganger die nog met 100 watt kon opladen. Snelheden voor draadloos opladen zijn ditmaal ook flink verlaagd, naar 50 watt vanaf 100 watt vorig jaar.

Beschikbaarheid in België

Honor liet tijdens de presentatie van de Magic 5 Pro weten dat het toestel vanaf 6 april beschikbaar is. Geweten is dat het high-end toestel 1.200 euro kost voor de configuratie met 12 GB RAM en 512 GB opslaggeheugen. Of het toestel ook naar België komt, laat het merk nog in het midden.

Orange was vorig jaar de exclusieve partner voor de 70. Of de telecomoperator de Magic 5 Pro ook aan zijn assortiment toevoegt, is niet geweten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

TechPoll

Welke antivirussoftware gebruik jij?

Toon resultaten

Laden ... Laden ...
Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Wat dacht je van een refurbished elektrische fiets?

Bekijk het aanbod

Business