Honor Magic Vs

Mogelijk komt de Honor Magic Vs alsnog naar Europa. De tweede foldable van het Chinese smartphonemerk verscheen exclusief in Azië.


Honor was bij de oprichting in 2013 een submerk van Huawei, dat het dochterbedrijf in 2020 definitief van de hand deed. Zo moest Honor ontsnappen aan de Amerikaanse en West-Europese sancties die Huawei opgelegd kreeg.  

De nieuwe Chinese eigenaar, Shenzhen Zhixin New Information Technology, krijgt zo wat meer ademruimte. En de kans bestaat dus dat het de Honor Magic Vs, zijn tweede vouwbare smartphone (in tegenstelling tot de Honor Magic V) uiteindelijk wél op de Europese markt kan brengen. 

Honor Magic Vs: specificaties 

Net als zijn voorganger is de Honor Magic Vs een fors apparaat. Opengevouwen bedraagt de schermdiagonaal maar liefst 7,9 inch, met een resolutie van 2272 x 1984 pixels. Je kan hem ook dichtgevouwen gebruiken, want ook aan de buitenkant zit een fors display van 6,45 inch. Ook dat is oled en heeft een Full HD-resolutie (2560 x 1984 pixels), en bovendien een refresh rate van 120 Hz. Vouw je hem open, dan is de Magic Vs wel slechts 6,1 mm dik. Vouw je hem dicht, dan wordt dat wel al meteen 12,9 mm. De smartphone weegt 267 gram. 


Camera’s en prestaties 

De Honor Magic Vs is uitgerust met vier lenzen. Op de achterkant zien we een triple-camera-set-up waarvan de hoofdsensor 54 MP sterk is, een ultrawide-sensor (50 MP) en een telelens (8 MP). De selfiecamera, tot slot, heeft een groothoek en is 16 MP sterk. 

Zijn rekenkracht haalt de Magic Vs uit een snelle Snapdragon 8+ Gen 1-chipset en de keuze tussen 8 of 12 GB RAM. In China kan je ook kiezen tussen een 256 of 512 GB-versie voor opslag.  

Als hij naar de Europese markt komt, zullen de specificaties wellicht ongewijzigd blijven. Het prijskaartje zou omgerekend een 1.000 tot 1.200 euro kunnen gaan bedragen. Zijn komst is nog niet bevestigd, maar de kans is volgens ingewijden best groot.