Nieuws

Orange brengt smartphonemerk Honor terug naar België

Honor 70
Honor is terug in België. Na jarenlang terug te zijn getrokken naar China, brengt het zijn eerste midrange-toestel uit via Orange, de Honor 70.

Honor keerde het voorbije jaar terug in Nederland via webwinkel Belsimpel. Het merk mag nu ook in België zijn opmars beginnen via telecomprovider Orange. De provider sloot naar eigen zeggen een exclusief partnerschap af om de Honor 70 in België te introduceren. Orange stelt dat Honor met dat toestel aansluit bij zijn doelstelling om duurzame(re) producten aan te bieden. De telefoon heeft een zogenaamde Eco-Rating van 81, een score over de ‘impact van een product op ons milieu’.

Honor terug in België

De terugkeer van Honor in België is best bijzonder. Het merk verdween in 2019 uit de winkelschappen nadat toenmalig moederbedrijf Huawei handelsbeperkingen kreeg opgelegd vanuit de VS. In 2020 besloot Huawei de dochteronderneming in de etalage te zetten. Sindsdien is Honor in handen van een groep Chinese investeerders gevestigd in Shengzhen. Na een korte tijd de focus op China te hebben gelegd, begon het merk aan zijn overzeese expansie. België maakt daar via Orange nu ook onderdeel van uit.

Midrange-liefhebbers veroveren

Honor trapt de samenwerking af met één smartphone, de Honor 70. Het toestel heeft zijn zinnen gezet op het veroveren van het midrange-segment. Onder de motorkap heeft hij een Snapdragon 778G-chipset van Qualcomm zitten, gecombineerd met 8 GB werkgeheugen en 128 GB opslag. De batterij betreft een 4.800 mAh-exemplaar dat snelladen tot 66 watt ondersteunt. Honor levert, vooralsnog in elk geval, de hiervoor benodigde oplader mee in zijn retailverpakkingen.

Het scherm van de Honor 70 betreft een 6,67 inch oled-exemplaar met 120 Hz beeldverversing en een Full HD-resolutie. Het scherm is licht gebogen en loopt daarmee over in het frame dat gemaakt is van plastic. Opvallend voor een toestel in het midrange-segment is dat de achterzijde is opgetrokken uit glas, die wederom een lichte afronding meekreeg.

Wat de 70 volgens het Chinese merk eveneens uniek moet maken is zijn cameraopstelling. Die is uit een drietal sensoren opgetrokken, waaronder de 54 MP-hoofdcamera, 50 MP groothoekcamera en de 2 MP-dieptesensor. Verschillende softwarematige functies moeten de camera-ervaring naar een hoger niveau tillen. Dit kan buitengewoon handig zijn als je wilt beginnen vloggen of simpelweg wil experimenteren met foto- en videografie.

Honor 70 in België

Voor degenen die de Honor 70 willen aanschaffen zit er voorlopig maar één ding op: een ritje naar de Orange-winkel (fysiek of online). Het toestel is daar zowel los als met abonnement te koop. Het toestel kost los 549,95 euro. Hij is vooralsnog enkel in het zwart verkrijgbaar.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

Zou jij plaatsnemen in een zelfrijdende Waymo-taxi?

  • Nee (70%, 138 Votes)
  • Ja (30%, 59 Votes)

Aantal stemmen: 197

Laden ... Laden ...
De beste elektronica-acties van februari

De beste elektronica-acties van februari

Bekijken bij bol.com

Business