Nieuws

Ex-Huawei dochter Honor keert terug in België met eerste smartphone

Honor Magic 4 Pro
Nadat Honor-smartphones in 2019 uit de winkelschappen verdwenen keert de fabrikant nu terug in België. Ditmaal zonder last van sancties en met een telefoon, de Magic 4 Pro.

Nadat de Amerikaanse overheid in 2019 maatregelen nam tegen Huawei, moest de fabrikant de lastige beslissing nemen om de handdoek in de ring te gooien. Het ontbreken van de Google Play Store was simpelweg een te groot gemis, en de AppGallery kon niet tegen het aanbod van de Play Store opboksen. Hierdoor moesten Huawei en Honor na een ‘jarenlange groeispurt’ het veld ruimen. Dat laatste bedrijf – inmiddels een ex-dochterbedrijf van Huawei – keert nu alsnog terug in de Benelux.

Terugkeer Honor in Benelux

Nadat duidelijk werd dat de maatregelen van de VS niet van tijdelijke aard waren, besloot Huawei de dochteronderneming in de etalage te zetten. Eind 2020 volgde een verkoop aan een bedrijvengroep gevestigd in technologiehoofdstad Shenzhen. Wat de groep van plan was met Honor bleef op dat moment nog onbekend; dat veranderde begin 2021 toen de eerste Honor-telefoon onder de nieuwe vlag werd geïntroduceerd, de Honor View40. Ondanks de belofte het toestel overzees te gaan verkopen, werd de smartphone uiteindelijk enkel in China verkocht.

Met smartphones als de Honor Magic 4 Pro kwam daar eerder dit jaar verandering in. Honor bracht dat toestel in april op de markt, waarna de pre-orders in het Verenigd Koninkrijk op 13 mei van start gingen. Of Honor voornemens was de telefoon ook in andere Europese landen te verkopen bleef op dat moment nog onbekend. Inmiddels weten we het antwoord; de Magic 4 Pro is namelijk voortaan ook in België en Nederland te bestellen via webwinkels als Belsimpel.

Daarmee volgt een einde aan de afwezigheid van Honor in de Benelux. Bij de terugkeer mogen we ook genieten van de Play Store. Door de verkoop van Honor kwam de smartphonefabrikant namelijk los te staan van opgelegde sancties aan Huawei, waardoor het met partijen als Google mag samenwerken om soft- of hardware af te nemen. Zo is het ook weer in staat ‘5G-chips’ af te nemen bij bijvoorbeeld Qualcomm.

Honor Magic 4 Pro

Wat de Magic 4 Pro betreft, gaat het om een high-end smartphone met de Snapdragon 8 Gen 1 chip, een 6,81 inch AMOLED LTPO scherm en een 4.600 mAh batterij die met de meegeleverde 100 watt lader kan worden bijgeladen.

Waar Honor zich mee wenst te onderscheiden zijn de camera’s die we achterop vinden, met een 50 MP hoofdcamera, 50 MP groothoekcamera en tot slot een 64 MP telefotocamera (3,5x optische zoom). Voor de videografie-liefhebbers onder ons bouwde Honor een zogenaamde 10 bit LOG-modus in voor de 4K/60fps videomodus. Bij het bewerken van video’s kun je hierdoor met meer (kleur)detail spelen dan bij reguliere, in-camera bewerkte video.

Honor Magic 4 Pro
Het ontwerp van de Magic 4 Pro lijkt erg veel op dat van de Mate 40 Pro van Huawei

Qua software draait de telefoon op Magic UI 6.0 gebaseerd op Android 12, dat nog erg veel lijkt op EMUI van Huawei. Honor zegt minstens twee Android-updates en vier jaar beveiligingsupdates te bieden voor de Magic 4 Pro. Dat is niet grensverleggend, maar het ligt wel in lijn met de trends in de smartphone-industrie. Wil je de Magic 4 Pro kopen? Hij is vanaf heden in de Benelux te koop voor een tijdelijke instapprijs van 999 euro. Later moet de telefoon 1.099 euro gaan kosten.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business