Nieuws

Lenovo haalt Legion Tab-tablet naar Europa

Lenovo Legion Tab
© Lenovo
De Lenovo Legion Tab komt dit voorjaar naar Europa en krijgt daarbij een prijskaartje van 599 euro. Wanneer de tablet in België en Nederland verschijnt, is niet precies bekend.

Lenovo bracht de Legion Tab (Y700) vorig jaar al in Azië op de markt. Nu, iets minder dan een jaar later, krijgen Europese consumenten de kans om de Legion Tab te kopen. Dat betekent ook dat de tablet al wat verouderde specificaties heeft. Zo is Qualcomms Snapdragon 8+ Gen 1 inmiddels een behoorlijk oude chip. Dat maakt het echter niet per se een ‘trage’ tablet: Nothing gebruikte de chip vorig jaar nog in zijn vlotte Phone (2). Gecombineerd met 12 GB RAM zal de tablet vrijwel alle taken snel kunnen afhandelen.

144Hz-gamingscherm

Zoals het een Legion-product betaamt, draait de tablet om de perfecte gamebeleving. Daarvoor krijg je op de Legion Tab een 8,8-inch-lcdscherm met een beeldverversing van 144 Hz. Opvallend is dat de piekhelderheid van dit scherm met 500 nits relatief laag is. Als je de tablet ook graag buiten gebruikt op zonnige momenten, is dat wel iets om op te letten.

Lenovo zegt de game-ervaring ook te verbeteren met een uitgebreid koelsysteem. Hierdoor moet de al vrij efficiënte 8+ Gen 1 nog iets koeler zijn werk kunnen doen. Gebruikers kunnen hierbij kiezen uit drie prestatiemodi. Afhankelijk van de gekozen modus gaat de accu langer of juist iets korter mee; in de behuizing van de Legion Tab vind je een 6.550mAh-batterij. Die laad je op met maximaal 45W.

Twee usb-c-aansluitingen

De maximale laadsnelheid varieert wel op basis van de gekozen laadpoort. Lenovo koos er immers voor de tablet te voorzien van twee usb-c-aansluitingen. Eén daarvan biedt Quick Charge 3.0 en de USB 3.1 Gen 2-standaard, terwijl de ander een reguliere USB 2.0-aansluiting is.

Prijzen en beschikbaarheid

Lenovo gaat in Europa slechts één versie van de Legion Tab aanbieden, met 12 GB RAM en 256 GB opslag. Die kost 599 euro. Of en wanneer de tablet ook in België beschikbaar komt is op dit punt nog niet bekend.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business