Nieuws

Samsung ziet verkoop Galaxy S24+ sterk toenemen

samsung galaxy s23 wifi
© Samsung
Samsung heeft fors meer exemplaren van de Galaxy S24+ verkocht ten opzichte van de Galaxy S23+. Vermoedelijk is die groei deels te wijten aan de hogere prijs van de Galaxy S24 Ultra.

In de Galaxy S23-serie bedroeg het prijsverschil tussen de Galaxy S23+ en de Galaxy S23 Ultra 200 euro. Met de nieuwste Galaxy S-reeks is dat verschil toegenomen tot 300 euro: de Galaxy S24+ daalde met 50 euro in prijs, terwijl de prijs van de Ultra juist steeg. Dit lijkt er nu voor te zorgen dat Samsung meer Plus-exemplaren verkoopt, zo becijferde Counterpoint Research. De marktonderzoeker schrijft dat de verkopen van de S24+ vergeleken met die van de S23+ met 53% zijn toegenomen.

Tegelijkertijd zijn de verkopen van de Galaxy S24 Ultra met 1 procent teruggelopen. Ook valt op dat het aandeel van de Ultra is gedaald, van 57% vorig jaar naar 52% nu. Dat schept ruimte voor de Plus-variant, die nu een aandeel van 21% heeft (was 15%). Hoewel ook het basismodel goedkoper is geworden, is de impact op de verkoopcijfers beperkt, met een groei van slechts 4% op jaarbasis.

Plus: de goedkopere Ultra

Counterpoint-analist Minsoo Kong ziet de Galaxy S24+ als de Galaxy S24 Ultra met een korting van 300 euro. Het toestel biedt vrijwel alle kenmerken van de Ultra, voor een veel lagere prijs. Kun je leven zonder S Pen, met een iets kleiner scherm en iets mindere camera’s, dan is er weinig af te dingen op de Plus.

Voorgaande jaren was de beslissing voor menig koper snel gemaakt. Voor 200 euro extra bood de Ultra een veel uitgebreidere cameraopstelling, een veel beter scherm, een grotere batterij en ook de S Pen. Wie tevreden was met een kleiner scherm en de specificaties van de Plus, koos eerder voor het basismodel. Ook nu zijn de Galaxy S24 en Galaxy S24+ nagenoeg identiek, terwijl je er wel 250 euro meer voor betaalt. Tenzij je echt een groter scherm nodig hebt, is dat een vrij fors verschil.

Grotere telefoons in trek

Toch zijn grote schermen steeds vaker in trek, benadrukte Apple-analist Ming-Chi Kuo eerder. Kuo gaf te kennen dat de Plus- en Pro Max-iPhones steeds meer in populariteit winnen, terwijl de kleine reguliere iPhone en het reguliere Pro-model juist marktaandeel verliezen. De tijd zal ons leren of dit verkoopsucces van de Galaxy S24+ aanhoudt, of dat de Ultra met de Galaxy S25-serie weer klanten kan terugwinnen bij de Plus.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business