Nieuws

WhatsApp brengt zoekbalk naar Android

WhatsApp logo
© Unsplash / Brett Jordan
Meta gaat de zoekknop in WhatsApp voor Android vervangen door een zoekbalk. Eerder kreeg de iOS-versie van WhatsApp al een zoekbalk.

WhatsApp laat je op iOS al naar beneden vegen om de zoekbalk tevoorschijn te toveren. Op Android was dat tot nu toe niet mogelijk, maar daar komt verandering in. Nieuwsblog WaBetaInfo ontdekte de zoekbalk in de code van bètaversie 2.24.7.1 van WhatsApp voor Android.

De zoekbalk wordt bovenaan het startscherm geplaatst. Of deze steeds zichtbaar is, is nog onduidelijk. Op iOS verdwijnt de balk wanneer je in de chatlijst scrolt, waardoor hij geen ruimte inneemt als je hem niet nodig hebt. Het definitieve ontwerp is nog niet bekend, maar WaBetaInfo meldt dat de functie nog in ontwikkeling is.

WhatsApp nieuwe zoekbalk Android
© WaBetaInfo

De huidige versie oogt wat simpeltjes, maar voldoet wel aan Googles eisen voor Material Design 3. Gezien Meta het huidige ontwerp van de Android-app al op die richtlijnen heeft afgestemd, is dat niet verrassend. De verwachting is dan ook dat de zoekbalk consistent zal zijn met de rest van de app. Het functionele gedeelte van de balk blijft verder ongewijzigd: gebruikers kunnen na de update nog steeds zoeken in persoonlijke chats en groepsgesprekken.

Vegen tussen tabbladen

Nieuw in de bètaversie voor Android is ook de mogelijkheid om te vegen tussen tabbladen op het startscherm. Hiermee kun je sneller schakelen tussen gesprekken en bijvoorbeeld statusupdates. Op dit moment moet je nog op de knoppen onderaan het scherm tikken, wat met grotere smartphones lastiger kan zijn.

De swipe-functie wordt geleidelijk uitgerold naar de bètaversie van WhatsApp. Gebruikers die de laatste bètaversie (2.24.7.2) draaien, kunnen er al gebruik van maken. Het duurt echter nog even voordat de functie op het stabiele kanaal beschikbaar wordt.

WhatsApp heeft nog geen details bekendgemaakt over de uitrol van de vernieuwde zoekbalk.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business