Nieuws

Tesla gaat Autopark-parkeerfunctie flink verbeteren

Tesla Model 3
© Tesla - De standaardversie van de Model 3.
Elon Musk meldt op X dat de Autopark- en Summon-functies volgende maand “grote verbeteringen” krijgen. Tesla zou ook de namen van de parkeerfuncties wijzigen.

Elon Musk reageert hiermee op klachten van Tesla-eigenaren over de parkeerfuncties. Volgens hen zouden de functies regelmatig dienst weigeren of plots verdwijnen, blijkt uit reacties op Musks bericht. Tesla zou deze klachten wellicht oplossen met de eerstvolgende upgrade voor de parkeerfuncties.

Welke verbeteringen?

Welke verbeteringen Tesla exact gaat doorvoeren, is onduidelijk. Ook is het nog niet zeker of de update in de EU verschijnt. De Autopark- en Summon-functies zijn hier wel beschikbaar, maar met beperkingen om de veiligheid van omstanders te waarborgen. Zo kan de Summon-functie enkel gebruikt worden als je binnen het bluetoothbereik van de EV staat (ongeveer 12 meter). In de praktijk blijkt het bereik echter beperkter, waardoor de functie niet altijd even behulpzaam is.

Vermoedelijk komt Tesla in april met een uitgebreide updatenotitie voor de parkeerfuncties. Tot die tijd kunnen we enkel speculeren over de werkelijke verbeteringen.

Autopark wordt Banish

Musk hint ook naar een nieuwe naam voor Autopark: Banish, oftewel ‘Verbannen’. Kortom: je kan straks je Tesla verbannen naar het parkeervak. Als je terugkeert, kan je de EV vervolgens weer in de Tesla-app oproepen. Het is wel typisch Musk om zo’n parkeerfunctie een gekscherende naam te geven. De naamswijziging lijkt alvast goed te worden ontvangen door klanten van het merk.

Ze vragen Musk zelfs of de functie straks met een stemcommando bestuurd kan worden. “Kunnen we alsjeblieft ‘Weg met jou!’ roepen om de Banish-functie te activeren?”, leest zo’n reactie. Of Musk daarin meegaat, zal de tijd moeten uitwijzen.

Uitgelicht artikel Tesla Tesla bereikt productiemijlpaal na ongekende groeispurt

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business