Tesla update

Tesla rolt na veel geruchten en geduld de grootste software-update ooit uit. Nieuwe functies als Netflix, Car-aoke en Smart Summon maken je wagen nog beter dan voordien.

Het filmpje liegt er alvast niet om, de 10e update van Tesla is de grootste die het bedrijf ooit heeft uitgerold. Het bedrijf benadrukt in zijn persbericht dat het de lat deze keer hoog heeft gelegd. En dat merk je, nieuwe leuke functies rond entertainment, gaming, muziek en comfort maken dat je geliefde Tesla tot nog meer in staat is. Vanaf deze week zullen eigenaars in fases de de OTA-update ontvangen. Wat zijn de nieuwigheden?

Tesla Theater & Smart Summon

Vanaf V10 is het mogelijk om Netflix & YouTube rechtstreeks naar het grote display in je Tesla te streamen. Daar bovenop krijgt elke wagen ingebakken tutorial video’s zodat eigenaars alle functies van hun wagen kennen.

Eén van de grotere nieuwigheden deze keer is smart summon. Gebruikers kunnen hun wagen oproepen via de Tesla-applicatie waardoor hij autonoom naar je toe komt gereden op de parking. Altijd handig wanneer je een volle kar of handen vol zakken hebt. Het bedrijf benadrukt wel dat je als eigenaar nog steeds verantwoordelijk bent voor de wagen en omliggende weggebruikers. Gebruik smart summon dus op een veilige manier.

Car-aoke

Geen nieuwe update zonder iets episch. Daarom voegde Elon Musk “car-aoke” toe. Op roadtrip? Zing met je vrienden of familie luidkeels mee in de karaoke-app, inclusief de liedjesbibliotheek met honderden liedjes.

‘Ik heb honger’

Net zoals bij Google kan je nu sneller navigeren naar onbekende plekken of restaurants. Gebruik ik doe een gok om onbekende plaatsjes in je omgeving te ontdekken en ik heb honger om je naar de dichtstbijzijnde restaurants in je buurt te navigeren. Het is vanaf nu ook mogelijk om POI’s aan te tikken voor meer informatie over een bepaalde zaak, restaurant of winkel. Een welgekomen functie.

Wil je deze update zeker niet missen? Zorg dan dat je Tesla is geconnecteerd via WiFi, je zal dan automatisch de nieuwe update ontvangen.  Je hoeft dus zelf niets te doen.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gerelateerde artikelen

Review Tesla Model 3: Hoe rijden hoort te zijn

‘Nooit nog een diesel’, zeiden we tegen elkaar toen we de straat nog niet uit waren. Tesla maakt zich met zijn Model 3 klaar voor de toekomst. Maar hoe ‘af’ is deze wagen nu eigenlijk?

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here