Nieuws

Epic Games Store komt later dit jaar naar Android

Epic Games Store Android
© Epic Games
Fortnite-ontwikkelaar Epic Games komt later dit jaar met een eigen appwinkel voor Android. In de Epic Games Store kunnen ontwikkelaars hun games tegen aantrekkelijke voorwaarden aanbieden.

Epic Games heeft tijdens het State of Unreal-evenement op GDC ’24 bekendgemaakt dat het een alternatieve appwinkel voor Android lanceert. Eerder raakte al bekend dat Epic Games een dergelijke appwinkel voor iOS wilde introduceren. De Android-versie van de Epic Games Store zal, net als de iOS-versie, “later dit jaar” arriveren.

Eerlijke voorwaarden voor ontwikkelaars

Volgens Epic krijgt de mobiele appwinkel “dezelfde eerlijke voorwaarden” als de desktopversies. Een deel van de omzet gaat dus naar Epic Games, zoals dat ook het geval is in de Play Store. Echter, Epic meent dat de voorwaarden een stuk schappelijker zijn. 88% van de omzet van aankopen in de appwinkel komt ten goede van de ontwikkelaar; Epic houdt 12% dus van die omzet. Als games in-app aankopen aanbieden, gaat 100% van die omzet naar de game-ontwikkelaars.

Ter vergelijking: Google rekent een transactievergoeding van tussen de 15% en 30% voor alle aankopen die via de Play Store verlopen. Hoeveel een ontwikkelaar betaalt, is afhankelijk van diens succes: hoe meer installaties een app heeft, des te hoger het percentage van de transactievergoeding. Hierdoor zijn game-ontwikkelaars in de praktijk een stuk goedkoper uit in de Epic Games Store. Welke game-ontwikkelaars hun games straks naar Epic’ appwinkel zullen overhevelen, zal de toekomst uitwijzen.

Toekomst Epic Games Launcher

Wat de komst van de Epic Games Store betekent voor de toekomst van de Epic Games Launcher is onduidelijk. Die gamelauncher werd vijf jaar geleden gelanceerd op Android en was sindsdien één van de manieren om Fortnite op Android te installeren. Ook kon je via de Epic Games Launcher de apps van de game-ontwikkelaar updaten. Nu het bedrijf een eigen appwinkel op Android lanceert, is de toegevoegde waarde van een losse gamelauncher minder duidelijk.

Later dit jaar zal Epic Games meer details onthullen over de toekomst van de Epic Games Launcher. Momenteel is er alleen informatie beschikbaar over de transactiekosten en enkele renders van de Epic Games Store. Deze afbeeldingen onthullen niet veel; het startscherm zou in elk geval een “Discover”-sectie bevatten, en de app zou ook een community-sectie bieden.

Uitgelicht artikel Apple App Store Awards Epic Games klaagt Apple aan voor betalende externe links

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business