Nieuws

Zoekbalk in WhatsApp krijgt Meta AI-chatbot

WhatsApp
© iStock / Stockcam
Meta wil zijn AI-chatbot integreren in de zoekbalk van WhatsApp. Een toekomstige WhatsApp-versie zou deze functie voor iedereen beschikbaar stellen.

Meta AI is al langer beschikbaar in de chatdienst. In november werd de AI-chatbot geïntegreerd in bètaversies voor Android en iOS. Sindsdien kunnen Amerikaanse gebruikers de chatbot oproepen via het commando ‘@Meta AI’. Een toekomstige update brengt de AI ook naar de zoekbalk, zodat je nog sneller een antwoord op je vraag kan krijgen. Dat meldt WaBetaInfo. Volgens de geruchtenmaker wordt de AI-integratie getest in bètaversie 2.24.714 van WhatsApp voor Android.

Meta AI in zoekresultaten

Op een schermafbeelding is te zien hoe Meta AI wordt ‘voorgesteld’ als zoekresultaat in WhatsApp. Boven het zoekresultaat staat ‘Vraag Meta AI’. Als gebruikers daarop klikken, wordt het gesprek met Meta AI geopend en beantwoordt de chatbot de vraag. Het hoeft daarbij niet te gaan om informatie uit andere WhatsApp-gesprekken. Je kunt al je prangende vragen stellen aan de chatbot – ook als die op het internet moet zoeken. Meta’s AI-systeem kan namelijk via Bing zoeken.

WhatsApp AI in zoekbalk
© WaBetaInfo

De chatbot in WhatsApp maakt gebruik van Meta’s Llama 2-taalmodel. Dat model wordt ook ingezet voor andere chatdiensten van de socialemediagigant. Via Facebook en Instagram kan die chatbot immers ook worden opgeroepen. Voorlopig werkt dat nog niet in Europa: Meta AI is enkel in de VS beschikbaar. Of en wanneer het AI-systeem ook andere markten gaat bedienen, is nog onzeker.

AI-fotobewerkingstools

Naast de ingebakken AI-chatbot zou WhatsApp op termijn nog een andere AI-functie krijgen. Meta werkt namelijk aan een AI-fotobewerkingstool voor de chatdienst. Via prompts kan een gebruiker de AI vragen om achtergronden toe te voegen of de afbeelding anderszins aan te passen. Ook die AI-tool wordt getest in een bètaversie voor Android (versie 2.23.17.14).

Voor beide functies geldt dat ze nog niet beschikbaar zijn voor testgebruikers. WaBetaInfo laat weten dat de functies in toekomstige updates naar hen worden uitgerold. Hoelang dat duurt, is nog niet zeker.

Gerelateerde artikelen

Volg ons

69% korting + 3 maanden gratis

69% korting + 3 maanden gratis

Bezoek NordVPN

Business